Search by category:
Egyéb kategória

Ma ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az orvosok

Kedden folytatódik az egészségügyi tárca és a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) képviselőinek tárgyalása. A keddi találkozó fő témáját a fiatal orvosok képzése jelenti majd. Peter Visolajský, a szakszervezet elnöke szerint saját javaslattal állnak elő.

„Előkészítettük az orvosképzés reformjára vonatkozó jogszabály-módosítások szövegét. A minisztérium nem tette meg, megtettük mi” – mondta Visolajský.

A Szlovák Orvosszakszervezet ugyanakkor nem érti a kormány ultimátumát a fizetések kérdésében. Visolajský szerint a LOZ továbbra is hajlandó engedni az orvosok bérének kérdésében aszerint, ahogy azt a hétvégét bemutatták.

„Tegnap szóbeli ígéretet kaptunk arra, hogy kifizetik az állami kórházak adósságát 300 millió euró értékben. Ha erre sikerült pénzt találni, nem értjük, miért probléma még további 40 millió eurót a kórházak személyzetének stabilizálására” – jegyezte meg.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a hétfői találkozót követően arról beszélt, hogy az orvosok béremelésének kérdéséről továbbra sincs megállapodás, az orvosoknak pedig kedd délig van idejük dönteni arról, elfogadják-e a kormány ajánlatát.

Read More

Post Comment