Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Arra kértük Magyarországot, támogassa a finn és svéd NATO-csatlakozást

Kassa |

Eduard Heger (OĽaNO) szlovák kormányfő szerint nagyon konstruktív volt a V4-es miniszterelnökök kassai találkozója, illetve hangsúlyozta, egyebek mellett a gazdasági kapcsolatok összekötik ezt a négy országot. Négy miniszterelnök a menekültválságról, Oroszország ukrajnai inváziójáról, de Svédország és Finnország NATO-csatlakozásától is egyeztetett.

Heger a találkozón megköszönte, hogy a másik három állam segít Szlovákia légterének védelmében és az ország energetikai biztonságának garantálásában. A szlovák miniszterelnök elmondta, Ukrajna kérdéséről is egyeztettek, valamint arra kérték Orbán Viktor (Fidesz) magyar miniszterelnököt, Magyarország ratifikálja a finn és svéd NATO-csatlakozást.
 
„Segítséget kértem a miniszterelnök uraktól az egészségügy területén. Azt kértem, szükség esetén, küldjenek orvosokat a kórházainkba” – tette hozzá Heger, és arról is beszélt, a másik három ország beleegyezett, a határrégióban lévő kórházi kapacitásaikat, ha szükséges, Szlovákia rendelkezésére bocsátják.

A Sál-ügy

A V4-ek kassai találkozója újabb fordulatot hozott az Orbán nagy-magyarországos sálja körüli ügyben, miközben a csúcson a menekültkérdés és Oroszország ukrajnai inváziója, valamint a svédek és finnek NATO-csatlakozása is téma volt.

„Észrevettem, hogy Orbán Viktor régi sálat visel, ezért ma egy újat ajándékoztam neki” – írta Heger közösségi oldalán egy kép mellé, amelyen az látható, hogy egy szlovák címert ábrázoló szurkolói sálat ajándékozott a magyar miniszterelnöknek. Orbán ugyanis vasárnap egy másik sálat viselt, amely Nagy-Magyarország körvonalait ábrázolta és ami miatt a szomszédos államok sorra fejezték ki nemtetszésüket. A Heger által Orbánnak ajándékozott, Szlovákia feliratú sálat a magyar miniszterelnök a közösségi oldalán is megköszönte: „Magyar-szlovák két jó barát! Indul a V4-csúcs Kassán.”

Read More

Post Comment