Search by category:
Egyéb kategória

Visolajský: Szégyen, hogy a kormányfő segítséget kért a V4-es államoktól

Pozsony |

Szégyennek tartja az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ), hogy Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a visegrádi országoktól (V4) kért segítséget az egészségügyi ellátás biztosításához. A TASR-t Peter Visolajský, a LOZ elnöke tájékoztatta.

„Szégyen Heger segítségkérése olyan országoktól, amelyek a szlovák kormánnyal ellentétben időben felfogták a helyzet súlyosságát és stabilizálták az egészségügyi rendszerüket” – mondta Visolajský. Rámutatott, hogy a felhívásaik ellenére a kormányfő másfél évig nem foglalkozott a kórházak egyre romló helyzetével.

A LOZ nyilvánosságra hozta a cseh orvos szakszervezetek levelét is, amelyben Heger kérésére reagálnak. Martin Engel cseh szakszervezeti vezető az egészségügyi alkalmazottak ottani alacsony számára hivatkozva illúziónak nevezte a segítségnyújtást, emellett leszögezte, hogy nem fognak ártani a szlovák orvos kollégáknak.

Eduard Heger csütörtökön kért segítséget a cseh, a lengyel és a magyar kormányfőtől, akik közölték, hogy készek segíteni és felmérik a hazai lehetőségeket, konkrét számokról nem beszéltek. Szükség esetén a határ menti külföldi kórházak is fogadhatnak itteni betegeket.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy