Search by category:
Egyéb kategória

Aktuális a VASÁRNAPBAN: Mi a teendő egy többnapos áramszünet esetén?

Aktuális a VASÁRNAPBAN: Mi a teendő egy többnapos áramszünet esetén?

Horváth Bianka

2022. 12. 19., h – 15:04

Ha egy-két órára kiesik az áram, nyugtalankodni kezdünk. Jaj, a hűtő! Jaj, a fagyasztó! Nem megy a tévé! Nincs internetkapcsolat! S fellélegzünk, amikor ismét működik minden.

De mi van akkor, ha nem egy-két órára, hanem több hónapra kiesik az áram? Mi, akik megszoktuk a jólétet, ezt el sem tudjuk képzelni. Hiszen biztonságban és kényelemben élünk. Többségünk fűtött, meleg szobában várja a karácsonyt, a lámpák világítanak, a csapból folyik a víz. Nem tudatosítjuk, hogy máshol ez luxusnak számít.

Ukrajnában az orosz rakétacsapások az ország energetikai infrastruktúrájának hány százalékát semmisítette meg? Mivel járhat egy tartós áramszünet? A csökkentett üzemmódú áramszolgáltatásból kik és milyen sorrendben részesülhetnek? Mire jó a hó? Miről számolt be az egykori gazdasági miniszter? Mi történt New Yorkban 1977-ben, a „rémület éjszakáján”? Mit javasolt a német kormány 2016 augusztusában a lakosságnak? Hogyan reagáljunk egy ilyen helyzetre? Mit tanácsolnak a hatóságok, mi minden legyen otthon? Miből álljon egy túlélőkészlet?

Gazdag József írását elolvashatják a már megvásárolható Vasárnapban!

Read More

Post Comment