Search by category:
Egyéb kategória

Kiderült, ki beszélte le Matovičot a lemondásáról

Kiderült, ki beszélte le Matovičot a lemondásáról

Mészáros Richárd

2022. 12. 20., k – 09:58

Kitől érkezett a rejtélyes telefonhívás?

Mint arról korábban beszámoltunk, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminisztert lemondásának pillanatában egy telefonhívás döbbentette rá, mi a „helyes”. 

Kapcsolódó cikkünk

Egy rejtélyes telefonhívás döbbentette rá, mi a „helyes”.

„Ha egyszer úgy dönt, hogy valami olyat tesz, amit még az utolsó pillanatban is erkölcstelennek tart, ne tegye meg, még akkor se, ha utána még az elnök is viccet űz magából” – kezdi Igor Matovič (OĽaNO) a Facebookon közzétett bejegyzést.

Elmondása szerint a lelkiismeretét az utolsó pillanatban ébresztette fel valaki, akinek telefonon mondta el, mire készül.

„Ő pedig csak pár szót mondott: »Egy harcos nem hajt térdet a maffia előtt«” – magyarázza. Ezt követően, mint írja, elszégyellte magát, és az elnöki iroda alkalmazottjának kezéből visszavette a felmondásának eredetijét és másolatát is. „Semmit »nem téptem ki« a kezéből, ahogy azt az elnöki palota rögtön híresztelni kezdte” – állítja.

Kapcsolódó cikkünk

Zuzana Čaputová államfő a közösségi oldalon számolt be arról, Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter miként nem nyújtotta be lemondását csütörtök délután.

„Igor Matovič ma kora este megérkezett az elnöki hivatalba, hogy átadja lemondását. A hivatal munkatársai előtt aláírta lemondását, de végül az utolsó pillanatban meggondolta magát, és kitépte az aláírt dokumentumot a hivatal vezetője, Metod Špaček kezéből. Ezáltal a lemondás nem volt kézbesítve el az elnöki hivatalba” – írta Čaputová a Facebook-oldalán. Matovič a sajtótájékoztatón megerősítette, valóban meggondolta magát, az elnöki palota kommunikációját azonban sérelmezte, szerinte ugyanis a nyilatkozatot nem tépte ki az államfő hivatalvezetőjének a kezéből, pusztán csak elvette az eredeti dokumentumot is.

A Nový Čas úgy tudja, Matovičot saját képviselője, Jozef Pročko beszélte le arról, hogy lemondjon.

„Fütyüljünk rá, nincs értelme, továbbra is csak zsarolni fognak” – hangzott el a hívásban Pročko szájából a lap információi szerint.

(Nový Čas, Denník N)

Read More

Post Comment