Search by category:
Egyéb kategória

Csoportgyőztesek a komáromi kosarasok

Csoportgyőztesek a komáromi kosarasok

Orosky Tamás

2022. 12. 22., cs – 17:11

A C csoport első helyezettjeként jutott az Alpok–Adria-kupa negyeddöntőjébe a komáromi férfikosárlabda-csapat, miután a zárófordulóban 88:79-re legyőzte a horvát Skrljevót.

A komáromiak már az első négy csoportmeccs után biztosították továbbjutásukat a kieséses szakaszba. A múlt heti első, egypontos vereség után (Kolín) szerdán a csoportelsőség volt a tét a Skrjevo ellen, melyet idegenben legyőztek a Duna-partiak. A horvátok az első félidőben jobbára vezettek, de a nagyszünet után a hazaiak gyorsan megugrottak, Az utolsó negyedet 14 pontos előnyből várhatták, és végül izgalommentesen behúzták a meccset 88:79-cel. A piros-fehéreknél elsősorban a december elején érkezett amerikai irányító, Shane Gatling remekelt, aki 29 pontot szerzett.

Gratulálok a játékosoknak és a klubnak is. Ha valaki azt mondta volna, hogy ilyen mértékű meccsterhelés mellett, amikor gyakorlatilag háromnaponta játszottunk egész ősszel, megnyerjük a kupasorozat csoportját, őrültnek néztem volna. Számunkra ez hatalmas eredmény és kiváló visszajelzés az elmúlt másfél év munkájáról. A legjobb nyolc között vagyunk, méltón képviseljük a szlovákiai kosárlabdát – nyilatkozta Zlatko Jovanovic, a komáromiak vezetőedzője a basketliga.sk-nak.

Csapata a negyeddöntőben a B csoport második helyezettjével, az ugyancsak horvát Sibenkával találkozik

Az Alpok–Adria-kupa másik szlovákiai résztvevője, az iglói csapat is ott lesz a negyeddöntőben, csoportmásodikként a cseh Pardubice lesz az ellenfele.

Read More

Post Comment