Search by category:
Egyéb kategória

Sulík: Megszavaztuk a költségvetést, de új kormány támogatása még nyitott kérdés

Sulík: Megszavaztuk a költségvetést, de új kormány támogatása még nyitott kérdés

Czímer Gábor

2022. 12. 22., cs – 12:27

Pozsony |

Richard Sulík, az SaS vezetője a költségvetés elfogadása után arról beszélt, minden úgy történt, ahogy abban az OĽaNO-val megállapodtak. „Így kellene ennek működnie a politikában. Kár, hogy korábban ez nem így működött a koalícióban” – jelentette ki. 

Majd felsorolta, hogy milyen feltételeket szabtak a költségvetés megszavazásáért cserébe. Így például január 1-től a vendéglátói szektor számára 10 százalékos lesz az áfa, csökken a járművek regisztrációs adója, a költségvetésbe bekerültek a kiadási plafonok, július elsejétől pedig eltörlik a közmédia üzembentartási díját. „Felteszem, hogy a pénzügyminiszter úr is betartja az ígéretét” – utalt arra, hogy Igor Matovič (OĽaNO) azt ígérte, a költségvetés elfogadásáért cserébe lemond a tisztségéről. Sulík hozzátette, egy átalakított kormány támogatásáról még nem egyeztettek.

Sulík szerint a közmédia (RTVS) üzembentartási díjának eltörlése racionális döntés volt. Az RTVS-t a most elfogadott módosítás szerint az üzembentartási díj helyett egyenesen az államkasszából finanszítozzák majd. Ez Sulík szerint jobb megoldás, hiszen az erre elkülönített összeget minden évben valorizálják. Az SaS vezetője nem tart attól, amit egyébként az ellenzéki Smer is felrótt, hogy így elveszhet a közmédia függetlenségét.

Read More

Post Comment