Search by category:
Egyéb kategória

Felújították a gimnázium szaktantermét

Felújították a gimnázium szaktantermét

Tornyai Bianka

2022. 12. 27., k – 11:13

Galánta |

A nemrég felfedezett azbesztlemezek miatt kezdtek felújításba a gimnázium fizika szaktantermében. A megyei támogatásból a lámpáktól a padlóburkolatig mindent kicseréltek.

Közel húszezer euróból újították fel az elmúlt hónapokban a galántai Kodály Zoltán Gimnázium fizika szaktantermét. Marsall János igazgató lapunknak elmondta, meglehetősen elavult állapotban volt a terem, ráadásul nyáron azbesztlapokat találtak a padokat összekötő szerkezetben.

„Kívülről be volt festve, így eddig nem tudtuk, hogy mit rejt a borítás, azonban valami miatt meg kellett bontani. Megdöbbenve láttuk, hogy veszélyes anyagból készült az a rész, amelyben a villamos vezetéket vezették végig a padok között. Azonnal elindítottam a folyamatot a Nagyszombat Megyei Önkormányzatnál, hogy minél hamarabb eltávolíthassuk ezeket az elemeket. Ez volt tehát a kiváltó oka annak, hogy az egész tantermet felújítottuk. A fenntartó teljes mértékben támogatta az elképzelést és fedezte az összesen nagyjából 20 ezer eurós kiadásokat”

– fejtette ki. A szaktanterembe új talajburkolat, új világítótestek, modern interaktív tábla, hozzá minőségi kivetítő, új padok és katedra, új szekrények kerültek, és kifestették a falakat.

Read More

Post Comment