Search by category:
Egyéb kategória

Az uniós intézmények vezetői, a holland miniszterelnök és a luxemburgi uralkodó is részvétét nyilvánította

Az uniós intézmények vezetői, a holland miniszterelnök és a luxemburgi uralkodó is részvétét nyilvánította

Mészáros Richárd

2022. 12. 31., szo – 15:31

Az Európai Unió intézményeinek vezetői, a holland kormányfő, valamint a luxemburgi uralkodó is részvétét nyilvánította szombaton XVI. Benedek nyugalmazott pápa halála alkalmából.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében mély szomorúságát fejezte ki Benedek pápa halála miatt és együttérzését fejezte ki minden katolikussal.

Azt írta, XVI. Benedek mindenek előtt Isten és a katolikus egyház szolgájának tekintette magát. Miután fizikai állapota meggyengült, imái erejével folytatta a szolgálatot – húzta alá a bizottsági elnök.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője együttérzését fejezte ki a világ katolikus közösségével és a Szentszékkel. Kiemelte, a világ XVI. Benedekre teológiai vezetőként emlékezik, aki a hit és az értelem egységét testesítette meg, valamint, aki a globális békére és igazságosságra törekedett.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke üzenetében Benedek pápát idézte, aki azt mondta: „ne féljetek sem a világtól, sem a jövőtől, sem a saját gyengeségetektől”.

Mark Rutte holland miniszerelnök üzenetében kiemelte, XVI. Benedek emeritus pápa halálával a római katolikus egyház és az összes katolikus világszerte fontos szellemi és spirituális vezetőt veszített el.

Henrik luxemburgi nagyherceg közleményében részvétét fejezte ki és azt írta, mélyen elszomorította Benedek pápa halálhíre. Kiemelte, az elhunyt emeritus pápát az intelligencia és a szelídség jellemezte, aki fáradhatatlanul folytatta lelkészi és tanári küldetését, még azután is, hogy 2013-ban lemondott a pápai trónról.

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.

Read More

Post Comment