Search by category:
Egyéb kategória

Januárban tarthatják az OĽaNO kongresszusát – Leváltják-e Matovičot?

Januárban tarthatják az OĽaNO kongresszusát – Leváltják-e Matovičot?

Mészáros Richárd

2022. 12. 31., szo – 10:03

Januárban tarthatják az OĽaNO kongresszusát – véli Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnök. A kérdésre, hogy a mozgalom új elnököt választ-e majd, Heger nem válaszolt. 

Heger szerint az, hogy az OĽaNO új elnököt választ-e majd, azon múlik, hogy lesz-e igény új vezető választására. 

„Mindenképp eljött az önreflexió ideje, és nem csak arról van szó, hogy itt az év vége, hanem ez összefügg a kialakult politikai helyzettel is. Egyikünk sem állítja, hogy tökéletes a kormányunk, sok hibánk van, és nem vagyunk a székhez sem ragasztva. Jelenleg azonban, Szlovákia újkori történelmének legnagyobb energiaválságába való belépéskor, a kormány megbuktatása, vagy egy másik felépítése, nonszensz. Már az a tény, hogy a kormány buktatását egy koalíciós párt kezdeményezte, a józan ész ellen megy, a demokraták nem falhatják fel egymást” – mondta Heger.

Heger nemrég egy új jövőkép bemutatását jelezte, erről azonban továbbra sem közölt részleteket. Fontosnak tartja a reformokat, ezeket azonban nem elég érvényesíteni, hanem végrehajtani és fenntartani is kell. A megbízott kormányfő szerint ezért Szlovákiában legalább két demokratikus és korrupcióellenes kormányra van szüksége.

(TASR)

Read More

Post Comment