Search by category:
Egyéb kategória

OĽaNO: A Hlas nem zárja ki az együttműködést a Republikával és Smerrel

OĽaNO: A Hlas nem zárja ki az együttműködést a Republikával és Smerrel

Kulcsár Péter

2023. 01. 03., k – 15:42

Attól nem kell tartani, hogy az OĽAaNO együttműködne a Hlasszal, ezt egyébként mindkét párt kölcsönösen kizárta – közölte a mozgalom.

Egyúttal az OĽaNO rámutatott, hogy a Hlas nem zárja ki az együttműködést a Smerrel és a Republikával, amit az ĽSNS-ből távozók hoztak létre, ez pedig fenyegetés az ország számára.

„Tehát nem kizárt egy Hlas-Smer-Republika-koalíció, és ez igazán félelmetesen hangzik. Csak nagyon naiv ember hiheti, hogy ebben az esetben szabadon működne az országban az igazságszolgáltatás” – közölte az OĽaNO reakcióját Andrej Stančík, a mozgalom külügyi államtitkára. Hozzátette, ebben az esetben egy egyszerű törvénnyel megszüntethetnék a különleges ügyészséget és „félreállítanának mindenkit, aki az egyes bűncselekmények kivizsgálását akarná folytatni”. Azt is kijelentette, a Republika párt tagjai ugyanolyan nézeteket hirdetnek, mint az ĽSNS, vagy ha lehet, ők még rosszabbak.

Peter Pellegrini, a Hlas elnöke a TASR-nek kijelentette, kizárták az együttműködést az OĽaNO-val és az ĽSNS-szel, mert veszélyt jelentenek a szlovákiai demokráciára. „Ha a Hlas pártszervei a jövőben úgy ítélik meg, hogy más pártok is ilyen veszélyt jelentenek, gond nélkül megnevezzük őket” – reagált a TASR-nek Patrícia Medveď Macíková, a Hlas szóvivője.

Read More

Post Comment