Search by category:
Egyéb kategória

Ronaldo angliai eltiltása miatt még nem mutatkozott be új csapatában

Ronaldo angliai eltiltása miatt még nem mutatkozott be új csapatában

Mészáros Richárd

2023. 01. 06., p – 17:23

Angliában kapott korábbi büntetése miatt nem mutatkozhatott be új csapatában, az al-Nasszrban a szaúd-arábiai labdarúgó élvonalba egy hete igazolt Cristiano Ronaldo.

Az ötszörös aranylabdás portugál támadót november végén két mérkőzésről tiltotta el az angol szövetség (FA) egy áprilisi eset kapcsán, amikor – még a Manchester United futballistájaként – az Everton otthonában rendezett összecsapást követően kiverte a telefont egy szurkoló kezéből.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata értelmében amennyiben egy másik szövetség korábban legfeljebb négy meccsig terjedő eltiltást szab ki egy játékosra, úgy az új szövetség, amely alá tartozik, köteles érvényesíteni a szankciót.

A 37 esztendős Európa-bajnok Ronaldo így az al-Taee elleni pénteki bajnokin még nem mutatkozhatott be új állomáshelyén, ahol kedden mutatták be. A találkozót eredetileg csütörtökön délután játszották volna, ám 24 órával elhalasztották, miután a heves esőzés és más időjárási körülmények miatt a 25 ezer fő befogadására alkalmas rijádi Mrsool Park elektromos hálózata nem működött rendeltetésszerűen.

Ronaldo bemutatkozására várhatóan két hét múlva, az eltiltás lejártát követően kerülhet sor.

Read More

Post Comment