Search by category:
Egyéb kategória

Fico nem zárta ki a Republikával való együttműködést, de leginkább a Hlasszal társulna

Fico nem zárta ki a Republikával való együttműködést, de leginkább a Hlasszal társulna

Czímer Gábor

2023. 01. 08., v – 13:21

Pozsony |

Robert Fico a Smer elnöke nem határolódott el attól, hogy a parlamenti választás után a szélsőjobboldali Republikával lépjen koalícióra. Ugyanakkor szerinte a Smernek és a Hlasnak kellene együtt kormányoznia.

Fico a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, a parlamenti választás után koalícióra lépne-e a Smer a fasiszta ĽSNS-ből lehasadt, szintén szélsőjobboldali Republikával. A Smer vezetője arról beszélt, nem akar a voksolást megelőzően elhatárolódni egyik vagy másik politikai erőtől. Hozzátette azonban, hogy olyan kormányt szeretne alakítani, amely antifasiszta, Európa-párti és a szociális állam mellett is kiáll. Úgy gondolja, az ország számára az lenne a legjobb, ha a Smer és a Peter Pellegrini vezette Hlas együtt kormányozna.

A Focus közvéleménykutató-ügynökség decemberi felmérése szerint a Hlas 34, a Smer 27 mandátumot szerezne a parlamentben, a kormányalakításhoz azonban legkevesebb 76 képviselő támogatása szükséges. A Republika további 14 mandátumot szerezne.

Read More

Post Comment