Search by category:
Egyéb kategória

Harry herceg szerint „nagyon sok mindenre nincs magyarázat” édesanyja halála körül

Harry herceg szerint „nagyon sok mindenre nincs magyarázat” édesanyja halála körül

Balaskó Réka

2023. 01. 09., h – 07:07

Harry herceg szerint „nagyon sok mindenre nincs magyarázat” néhai édesanyja, a negyedszázaddal ezelőtt elhunyt Diana hercegnő halála körül.

Az eljáró bíró korabeli megállapítása szerint azonban a hercegnő barátjának édesapja, Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás által vélelmezett összeesküvésnek „morzsányi bizonyítéka” sem merült fel a vizsgálat során. Az idősebbik Fayed annak idején váltig állította, hogy fiát és Dianát az udvar – elsősorban Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő 2021-ben elhunyt férje – gyilkoltatta meg a brit titkosszolgálatok közreműködésével. Ennek indoka szerinte az lett volna, hogy a brit királyi család nem akart „hithű muszlim mostohaapát” Vilmos és Harry hercegek mellé. Mohamed Fayed szerint ugyanis fia és Diana össze akart házasodni. A vasárnap éjszaka műsorra tűzött ITV-interjúban Harry ezekre az összeesküvés-elméletekre nem tért ki. Arra a kérdésre azonban, hogy vannak-e még válaszra váró kérdései a balesettel kapcsolatban, illetve vannak-e olyan elemei az ügynek, amelyekre az ő aggályai szerint máig sem születetett magyarázat, Harry herceg úgy válaszolt, hogy „rengeteg olyan dolog van a baleset körül, amely magyarázat nélkül maradt”. Elmondta ugyanakkor: feltették neki a kérdést, hogy szeretne-e újabb vizsgálatot, de ő jelenleg ennek nem látja értelmét. Kijelentette mindazonáltal azt is, hogy mindazok, akiket édesanyja haláláért felelősség terhelt, „kivétel nélkül büntetlenül megúszták az ügyet”. Harry és amerikai felesége, Meghan hercegnő 2020 márciusában felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekükkel együtt Kaliforniába költöztek. 

Harry és a királyi család között azóta is feszült a viszony, és különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés Harry és Vilmos, valamint a két hercegi hitves, Meghan és Katalin hercegnő kapcsolatában. A vasárnap éjszaka sugárzott ITV-interjúban Harry megerősítette azokat a korábban is rendre felmerült feltételezéseket, amelyek szerint Vilmos és Katalin már a kezdetektől nem jött ki jól Meghannal. Arra a kérdésre azonban, hogy ez miért volt így, Harry csak annyit mondott, hogy ennek „számos különböző oka volt”. 

Read More

Post Comment