Search by category:
Egyéb kategória

Matovič elárulta, miért nem írta alá Heger indítványát

Matovič elárulta, miért nem írta alá Heger indítványát

Kulcsár Péter

2023. 01. 15., v – 13:21

Igor Matovič (OĽaNO) kifejtette, miért nem írta még alá Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök új parlamenti többségével kapcsolatos dokumentumát.

Én akarok lenni az utolsó, aki aláír. Így teljesen más érzés lesz az egész – pontosan olyan, mintha az utolsó helyen szerepelnék jelöltként

– mondta a volt pénzügyminiszter a Markíza televíziócsatorna vasárnapi vitaműsorában.

Igor Matovič hozzátette: „amennyiben harmadikként vagy negyedikként írnék alá, nem érezném ugyanezt”.

Az OĽaNO elnöke hangsúlyozta, semmi más nem áll az eset mögött, holott a sajtó már szinte tényként kezeli, hogy Eduard Heger és egyes párttársai külön utakon folytatnák.

Matovič megerősítette, bár ő maga nem akar előrehozott választást, valószínűleg kompromisszumot kell találni, ezért még idén megtarthatják. Véleménye szerint az lenne a legjobb Szlovákiának, ha Eduard Hegernek sikerülne 76 szavazatot szereznie a parlamentben, ez viszont jelenleg elképzelhetetlen, mivel Boris Kollár (Sme rodina) előrehozott választáshoz kötötte az aláírását.

Igor Matovičon kívül még Gyimesi György sem írta alá az OĽaNO képviselői közül a megbízott kormányfő indítványát, mondván ezt addig nem teszi meg, amíg nem tudja pontosan, ki szerepel majd az új 76 képviselő között.

(markíza)

Read More

Post Comment