Search by category:
Egyéb kategória

Retró a VASÁRNAPBAN: Azok a hatvanas évek, 1. rész

Retró a VASÁRNAPBAN: Azok a hatvanas évek, 1. rész

Horváth Bianka

2023. 01. 16., h – 10:09

Retrósorozatunkban időutazásra invitáljuk Önöket, minden alkalommal bejárunk egy-egy esztendőt, megnézzük, mi történt akkor a politikában, a kultúrában, a sportban, mennyibe kerültek az alapvető élelmiszerek, kik voltak a legismertebb színészek, milyen filmeket vetítettek a mozik, és mely focisták szerepeltek a Képes Sport címlapján.

Körképünket abban az évben kezdjük, amikor a magyar piacon a Bambi volt az egyetlen üdítő, Csehszlovákiában elkezdték gyártani a Kofolát, Argentínában elkapták Adolf Eichmannt, az emigráns Puskás pedig a Real Madrid játékosaként négy gólt lőtt a BEK-döntőben.

Miért a demokrata John Fitzgerald Kennedy nyerte az amerikai elnökválasztást, amikor a közvélemény-kutatások alapján a republikánus Richard Nixon volt az esélyes? Hogy fogták el Buenos Airesben Adolf Eichmannt, a náci Németország fő hóhérját? Mi történt Magyarországon? Mi történt Csehszlovákiában? Miről írt a Hét? Mi mennyibe került? Mire emlékszik Lakat T. Károly publicista, egykori televíziós műsorvezető?

Gazdag József írását elolvashatják a már megvásárolható Vasárnapban!

Read More

Post Comment