Search by category:
Egyéb kategória

Az Ukrajnának nyújtott segítségről tárgyalt a védelmi államtitkár

Az Ukrajnának nyújtott segítségről tárgyalt a védelmi államtitkár

Mészáros Richárd

2023. 01. 18., sze – 20:44

Marian Majer védelmi államtitkár szerdán ukrán kollégájával, Denis Sarapov államtitkárral tárgyalt arról, hogy jelenleg milyen segítségre van szüksége Ukrajnának az orosz agresszió elleni védekezésben – tájékoztatott Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi tárca szóvivője.

„Teljes mértékben tudatosítjuk, hogy a nemzetközi közösség által nyújtott segítségnek célzottnak és tartósnak kell lennie. Éppen ezért tárgyaltunk ma személyesen az ukrán védelmi minisztérium delegációjával. Kiállunk a szomszédunk mellett, és közösen a szövetségeseinkkel további támogatás nyújtunk neki, melyre szüksége van ahhoz, hogy győzelemre vigye a szabadságért és a közös értékeinkért folytatott hősi harcát” – jelentette ki Majer.

Az államtitkár elítélte Oroszország Ukrajna elleni agresszióját és a civil célpontok elleni támadásokat. Majer részvétét fejezte ki a szerdán Ukrajnában történt tragikus helikopterbaleset miatt is.

Szlovákia már 168 millió euró értékben ajándékozott Ukrajnának katonai felszerelést, például Sz-300-as légvédelmi rakétarendszert, aknaszedő berendezéseket, páncéltörőket és tüzérségi rendszereket, lőszert, üzemanyagot, kézifegyvereket, helikoptereket, gyalogsági harcjárműveket, transzformátorokat, ballisztikus lemezmellényeket és egészségügyi eszközöket.

Read More

Post Comment