Search by category:
Egyéb kategória

Szeptemberi előrehozott választást is támogat a Sme rodina

Szeptemberi előrehozott választást is támogat a Sme rodina

Mészáros Richárd

2023. 01. 18., sze – 17:31

Az előrehozott választás szeptemberi megrendezését is támogatja a Sme rodina – jelentette ki Boris Kollár házelnök, a mozgalom elnöke, hozzátéve, hogy feltehetően erről az időpontról sikerül megállapodni. Az alkotmánymódosítás kapcsán Kollár leszögezte, minden megoldást jelentő módosítást támogatni tudnak, a Sme rodina mind a 18 képviselőjének szavazatáért kezeskedik.

„Először oldjuk meg az alkotmánymódosítást, hogy lerövidíthessük a választási ciklust, aztán a választás kérdését” – jelentette ki Kollár, hozzátéve, hogy mozgalma minél korábbi időpontot szorgalmaz, de hajlandók kompromisszumra. A tárgyalások az OĽaNO és a Za ľudí állásfoglalását követően folytatódnak. Az utóbbi még megvitatja a helyzetet, vasárnap kellene közölnie az álláspontját.

Az alkotmánymódosítást illetően a Sme rodina többféle megoldást is hajlandó támogatni, parlamenti határozatot, alkotmánymódosítást, népszavazást is. Az alkotmány technikai módosítását Mária Kolíková, az SaS képviselője, volt igazságügyi miniszter is elképzelhetőnek nevezte.

Read More

Post Comment