Search by category:
Egyéb kategória

Tornalja: Havi 750 százalékkal emelkedett a város gázszámlája

Tornalja: Havi 750 százalékkal emelkedett a város gázszámlája

Kulcsár Péter

2023. 01. 19., cs – 20:50

Tavalyhoz képest havi 750 százalékkal emelkedett Tornalja gázszámlája, a villanyáram előlegszámlája 250 százalékkal, emiatt az önkormányzat kénytelen volt több takarékossági intézkedést elfogadni – tájékoztatta a TASR-t Győrfi Erika polgármester.

Összehasonlításképpen a város a 2021-es és a 2022-es számlákat is közzétette a honlapján. A villanyáramért az eddigi 3670 euró helyett 9250-et kell fizetnie havonta, a gázért a korábbi 3040 euró helyett 22 730-at.

„A 2023-as költségvetést még decemberben jóváhagytunk, de ekkora energiaár-emeléssel nem számoltunk. A költségvetésünkből nem is tudunk fedezni ekkora előlegszámlákat” – jelentette ki a TASR-nek a polgármester, hozzátéve, hogy az energiaszámlákra elkülönített költségvetési tétel ilyen árak mellett talán a nyár elejéig tart ki, dacára a takarékossági intézkedéseknek. „Úgy mint a többi önkormányzat, várjuk a helyzet megoldását” – mondta Győrfi Erika.

A város minden második lámpát lekapcsolt a közvilágításban, több városi tulajdonú épületben lekapcsolták a fűtést, vagy csak az állandó alaphőmérsékletet biztosító temperáló fűtés működik. „Az egyik alkalmazott munkaköri leírásába bekerült, hogy rendszeresen, legalább havonta egyszer az összes városi tulajdonú épületben ellenőrzi az energiafogyasztást és a mérőműszereket” – tette hozzá a polgármester.

Read More

Post Comment