Search by category:
Egyéb kategória

A népszavazás sikertelensége után Kollár szerint a politikusoknak fel kell tenniük maguknak egy kérdést

A népszavazás sikertelensége után Kollár szerint a politikusoknak fel kell tenniük maguknak egy kérdést

Mészáros Richárd

2023. 01. 22., v – 13:20

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint az eredménytelen népszavazást követően a politikusoknak fel kell tenniük maguknak a kérdést: miért volt arra egyáltalán szükség.

„Hogy nem mi, politikusok vagyunk-e egyáltalán az okai annak, hogy létrejött. A népszavazás nem történt volna meg, ha a koalíció normálisan viselkedik. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy még ha a népszavazás sikeres is lett volna, akkor sem jutottunk volna el az előrehozott választásig. Még akkor is szavazatokat kellene hozzá találnunk a parlamentben” – jelentette ki Kollár a Markíza Televízió Na telo című műsorban vasárnap.

A műsor másik vendége Richard Sulík (SaS) volt, aki elmondta, az SaS parlamenti képviselője, Marián Viskupič vélhetően részt vett a szavazáson. Kollár erre felelve elmondta, a Sme rodinából valószínűleg Romana Tabák és Miloš Svrček is leadták szavazataikat.

A házelnök szerint Zuzana Čaputová államfő nem blöffölt, amikor azt mondta, ha január végéig nem születik egyezség az előrehozott választásról, február elsején hivatalnokkormányt nevez ki. „Mi májust vagy júniust részesítenénk előnyben, de hajlandóak vagyunk elfogadni a szeptembert is” – tette hozzá.

Read More

Post Comment