Search by category:
Egyéb kategória

Gyűjtést szerveznek a novemberi érsekújvári lakástűz károsultjainak

Gyűjtést szerveznek a novemberi érsekújvári lakástűz károsultjainak

Kulcsár Péter

2023. 01. 27., p – 11:02

Az érsekújvári képviselőtestület még tavaly decemberben döntött arról, hogy gyűjtést szerveznek a vasútállomás közelében lévő T.G.Masaryk utcai lakóház károsultjainak, akiknek a bútoraik és használati tárgyaik a tűz martalékává váltak.

A tűz és az oltására használt víz nyolc lakást rongált meg. Az önkormányzat januárban transzparens számlát nyitott, melynek száma SK60 0900 0000 0051 9831 2343. A számla megnevezése Zbierka na pomoc po požiari (Gyűjtés a tűzeset utáni segítségre). A segíteni kész lakosok és vállalkozók anyagilag támogathatják a károsultakat, akik a megrongálódott lakásaikat állítják helyre ebből az összegből

– olvasható a városi hivatal tájékoztatásában. A lakástűz során négy személy megsebesült, füstmérgezés gyanújával a kiérkező gyorsmentőszolgálat kórházba szállította őket. Később hármat hazaengedtek, egy személy maradt megfigyelésen. A tűzoltók evakuálták a ház lakóit az oltási munkálatok idejére.

A keletkezett kárt mintegy 200 ezer euróra becsülték. A szomszédos lakásokban élők rokonoknál, ismerősöknél találtak ideiglenesen szállást. A leégett otthon feletti lakásban nem lakott senki és a felette lévő lakás tulajdonosai sem tartózkodtak otthon. Az első és a második emeleten lakók a tűzeset során csak a legszükségesebb irataikat vették magukhoz és kiszaladtak az utcára. Akadtak lakások, ahonnan csak a tűzoltók kiérkezését követően szabadultak ki az emberek.

Read More

Post Comment