Search by category:
Egyéb kategória

Eljárás indult a három halálos áldozatot követelő kassai baleset ügyében

Eljárás indult a három halálos áldozatot követelő kassai baleset ügyében

Mészáros Richárd

2023. 02. 11., szo – 09:54

Általános veszélyeztetés és testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség a három halálos áldozatot követelő kassai baleset ügyében.

Amint arról korábban beszámoltunk, péntek délután halálos baleset történt Kassán, a Gorkého úton. A tragikus eset három halálos áldozatot követelt.

„A személygépkocsi – eddig tisztázatlan okból – áthajtott a szemközti sávba, ahol egy Škoda Fabiának ütközött, amit egy 64 éves, szintén kassai férfi vezetett. Az ütközést követően a Fabia hátuljával előbb egy korlátnak, majd egy közlekedési táblának ütközött, miközben a BMW irányíthatatlan forgásba kezdett az úttesten” – tájékoztatott Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőr-parancsnokság szóvivője. Az irányíthatatlan jármű ekkor elsodorta a gyalogos-átkelőhelyen sétálókat, akiket a forgó jármű az úttestre és a füves területre hajított. A BMW eközben egy másik, Peugeot típusú járműnek is nekiütközött. A BMW bal első kereke kiszakadt, majd egy parkoló Toyotának repült, ami egy korábbi káresemény miatt állt az úttest mellett.

A Fabiát vezető férfi és a gyalogosok egyike, egy 67 éves nő a helyszínen elhunyt. Egy másik gyalogost, egy 59 éves nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba, később azonban ő is életét vesztette. A harmadik gyalogost, egy 61 éves nőt szintén kórházba szállították, ő könnyebb, 14 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A BMW és a Peugeot-ot vezetők egyike sem sérült meg. 

Az, hogy az elhunytak bármelyike fogyasztott-e alkoholt, a boncolás során derül ki. A BMW sofőrjétől biológiai mintát vettek annak céljából, hogy megállapítsák, fogyasztott-e kábítószert. A balesetet okozó férfi vezetői engedélyét bevonták.

Az anyagi kárt 57 500 euróban határozták meg. A BMW vezetőjét őrizetbe vették, konkrét személy ellen ugyanakkor még nem indult eljárás.

Read More

Post Comment