Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlen a Slovan elleni rangadón, emberhátrányban is nagyot küzdött a DAC

Döntetlen a Slovan elleni rangadón, emberhátrányban is nagyot küzdött a DAC

Lencsés Zoltán

2023. 02. 12., v – 19:06

1:1-es döntetlennel végződött a több mint egy félidőn át emberhátrányban játszó DAC és a vendég Slovan összecsapása a labdarúgó Fortuna Liga vasárnap esti rangadóján.

A DAC keretéből mindenki Adrián Guľa vezetőedző rendelkezésére állt. Az elmúlt napokban csak Krstovic bajlódott kisebb sérüléssel, de a gólkirályi cím legfőbb várományosa végül az előrejelzéseknek megfelelően teljesen felépült a rangadóra. A másik oldalon Vladimír Weiss az új igazolás Abubakarinak szavazott bizalmat a kilences pozíciójában.

A mérkőzés előtt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya végezte el a kezdőrúgást.

A találkozó egy egy percig tartó Slovan-nyomással kezdődött, de ez gyorsan megszűnt: az 5. percben már Dimun volt veszélyes egy szöglet után, két perccel később pedig Blackmanhez került a labda a tizenhatosban, aki először még csak a kapufára piszkálta a labdát, másodszorra viszont már mattolta Chovant – 1:0, összejött a DAC-nak az álomkezdés.

A Slovan először a 12. percben volt veszélyes, amikor Abubakari fejelt mellé egy jó beadást,míg a DAC a 19. percben Gavrics lövésénél tornáztatta meg Chovant. A 27. percben nyilvánvalóvá vált, hogy Krstovic mégsem jött rendbe teljesen, a montenegrói támadó cserét kért, helyére Niarkhosz érkezett.

A 30. percben már igazán közel állt az egyenlítéshez a Slovan, de Csavrics betörve a tizenhatosba csak az oldalhálóba bombázott. Ekkor már a játékvezető is úgy döntött, ideje szerepelni egy kicsit, pár perc alatt több véleményes ítéletet is hozott, mindegyik esetben a DAC kárára, ami alaposan felheccelte a csapatokat és a szurkolókat is.

A 40. percben Riszvanisz utolsó emberként csak szabálytalankodva tudta megállítani a meglóduló Abubakarit, így a görög védő mehetett zuhanyozni. Guľa Kalmár Zsoltot áldozta be, hogy megerősítse a védelmet Kružliakkal.

A félidő hátralevő percei Slovan-mezőnyfölénnyel teltek, de igazi ziccerbe nem kerültek a pozsonyiak.

A második játékrész is az emberelőnyben lévő Slovan dominanciájával kezdődött. Az égszínkékek az első negyedórában inkább csak félhelyzetekig, mint ziccerekig jutottak, a dunaszerdahelyiek jól állták a sarat. A 60. percben már Petráš bravúrjára is szüksége volt a sárga-kékeknek, hogy megmaradjon az előny.

A 68. percben Kucka jól érkezett egy beadásra, és másodjára már ő sem hibázott – 1:1, tegyük hozzá, a Slovan-akciót megelőzően DAC-szöglet helyett valamiért kirúgást ítélt a játékvezető.

A 71. percben Gavrics ügyesen tisztázta magát, de a lövésbe nem vitt elég erőt – ez volt a sárga-kékek első helyzete a második játékrész során. A mérkőzés ezen szakaszában a hazaiak párszor sikeresen meglódultak, így hosszú idő után a védelem is kicsit fellélegezhetett.

A 79. percben ismét néma maradt Kráľovič sípja, amikor Gavricsot földre vitték a vendégek, az ellentámadásból pedig Slovan-gól született – Abubakari azonban lesen állt, így a találat végül emiatt nem volt érvényes a vendégek találata.

A 84. percben Niarkhosz centikkel maradt le a csereként beállt Ramadan szabadrúgásáról, nagyon közel járt a gólszerzéshez a debütáló görög.

Az igazán nagy Slovan-nyomás elmaradt az utolsó percekben, így 1:1-es döntetlennel végződött a rangadó. A Slovan megtartotta hárompontos előnyét a tabella élén.

Érdekes

Góllövő: Blackman (7.), ill. Kucka (68.)

Játékvezető: Kráľovič, 9161 néző

Sárga lap: Pinto, Brunetti, ill. Kankava

Piros lap: Riszvanisz (40., DAC)

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana–Dimun, Káčer–Blackman (81. Szánthó), Kalmár (41. Kružliak), Gavrics (81. Ramadan)–Krstovic (27. Niarkhosz)

SLOVAN: Chovan–Medvedev (39. Pauschek), Kashia, De Marco, Lovat–Kucka, Kankava (90+1. Agbo)–Csavrics (86. Green), Weiss (86. Zmrhal), Csakvetadze–Abubakari (90+1. Sharani)

DAC–Slovan 1:1 (1:0)

Read More

Post Comment