Search by category:
Egyéb kategória

Rendhagyó véradás Bálint-nap alkalmából

Rendhagyó véradás Bálint-nap alkalmából

Tornyai Bianka

2023. 02. 14., k – 21:47

GALÁNTA |

Édességgel, díszítéssel, termobögrékkel és más apró meglepetésekkel várták a véradókat Bálint napján a galántai kórház transzfúziós állomásán. A véradás február 24-ig folytatódik.

Apró ajándékokkal és Bálint-napi díszítéssel várták a véradókat a Svet zdravia kórházcsoporthoz tartozó Szent Lukács Kórház véradó állomásán. Azok, akik első alkalommal adtak vért, megtudhatták, milyen a vércsoportjuk, és minden véradó részt vehetett egy szórakoztató Valentin-napi felmérésben, amelyből kiderül, hogy mi köti össze az azonos vércsoportú embereket.

„A te eseted vagyok? Első pillantásra ez egy randizós kérdés, ám ebben az esetben többet rejt magában. A hematológiai-transzfúziós osztályokon dolgozó egészségügyi szakemberek gyakran találkoznak olyan véradókkal, akik nem tudják, milyen vércsoportúak. Súlyos autóbaleset, hirtelen vérveszteség vagy különböző egyéb orvosi komplikációk és kiszámíthatatlan helyzetek esetén azonban elengedhetetlen, hogy mindenki ismerje a vércsoportját és ugyanilyen fontos ismerni az Rh-faktort is. Ez segíthet megmenteni az életünket és szeretteink életét kritikus helyzetekben. A kórház éppen ezért szervezett rendhagyó véradást Valentin-nap alkalmából, amikor a véradók a vércsoportjukat is megismerhették”

– tájékoztatott Bianka Krejčíová, a Svet zdravia kommunikációs munkatársa.

A véradók a galántai véradó központban február 24-ig tapasztalhatják meg ezt a rendhagyó vérgyűjtést, amelynek során a donorok olyan betegeknek segítenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A Valentin-napi véradás február 14. és 24. között, február 21. kivételével, minden munkanapon 7 és 10 óra között tart. A véradók minden szükséges információt megtalálnak a https://www.procare.sk/darujemkrv/ oldalon.

Read More

Post Comment