Search by category:
Egyéb kategória

Adamis Anna életműdíja

Adamis Anna életműdíja

Havran Kati

2023. 02. 19., v – 20:39

A Petőfi Zenei Díj 2022-es Életműdíjával jutalmazták a gútai születésű dalszövegírót, Adamis Annát. A munkásságát méltató díjat egy gálaműsor keretén belül adták át, melyen egykori pályatársai és fiatal előadóművészek is felléptek.

Csupán hároméves volt, mikor a család a csehszlovák–magyar lakosságcsere idején elhagyni kényszerült Gútát. Adamis Anna Szentendrén nőtt fel. 1965-től publikál. Dalszövegírói karrierje az Omegával indult, majd az LGT-nek írt szövegeket. Készített lemezt Kovács Katival, a Neoton Famíliával, Zalatnay Saroltával, Ruttkai Évával, Darvas Ivánnal, Keresztes Ildikóval és Varga Miklóssal is. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról és a Harmincéves vagyok szövegei is az ő nevéhez fűződnek.

A szombat esti gálaműsoron, melyet a Duna TV közvetített, felléptek az LGT tagjai – Solti János, Karácsony János és Presser Gábor – valamint Miklósa Erika, Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Charlie, Vastag Tamás, Balázs Péter, a 4S Street és a Blahalouisiana is.

Adamis Anna egyébként kerüli a nyilvánosságot. A gála tehát azért is volt különleges alkalom, mivel évtizedek óta nem szerepelt nyilvános eseményen, sőt koncertekre sem jár.

Read More

Post Comment