Search by category:
Egyéb kategória

V4-es összefogás a turisták visszacsalogatása érdekében

V4-es összefogás a turisták visszacsalogatása érdekében

Molnár Iván

2023. 03. 02., cs – 16:31

Pozsony |

A visegrádi országok közösen akarják meghódítani a távolabbi turisztikai piacokat, különösen az Egyesült Államokat, Ázsiát és a Közel-Keletet – egyeztek meg a visegrádi országok szaktárcái és a nemzeti turisztikai szervezetek igazgatói a Bazinban (Pezinok) megtartott csütörtöki találkozójukon.

„Közös célunk, hogy a világ minden tájáról a régiónkba vonzzuk a turistákat. Nagy lehetőséget látunk a visegrádi országok együttműködésében, mert minden országnak van mit kínálnia” – mondta el Katarína Bruncková közlekedési államtitkár.

„A visegrádi országok együttműködését az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) is értékelte, amely anyagilag is támogat minket. A szakmai szervezettől kapott pénzt a Kreatív városok (Creative Cities) elnevezésű közös online kampányra fordítjuk, amely az amerikai kontinenst célozza meg”

– tette hozzá Václav Mika, a Slovakia Travel nemzeti turisztikai promóciós ügynökség vezérigazgatója.

A csütörtöki szakmai találkozón a delegációk megvitatták a közép-európai turizmus jelenlegi kihívásaival és az ágazatot befolyásoló tényezőkkel kapcsolatos témákat, a közép-európai turizmus imázsát más régiókhoz képest, valamint a V4-országok cselekvési terveit a turizmus fenntartására és fejlesztésére. A találkozón elfogadták a visegrádi országok turisztikai együttműködéséről szóló jegyzőkönyvet. Ez utóbbi tartalmazza az érintett államok marketing akciótervét is, amely a távoli piacokat – USA, Ázsia (Dél-Korea, Japán), Közel-Kelet (Izrael, Egyesült Arab Emírségek) – célozza meg.

„Lehet, hogy a visegrádi országok Európában versenytársak, de a távoli piacokon partnerek vagyunk”

– figyelmeztet ezzel kapcsolatban Mika. Szlovákia a kampányban három város, Pozsony, Kassa és Trencsén népszerűsítésére fog összpontosítani. A városlátogatások ugyanis a szlovákiai turizmus egyik legfontosabb termékének számítanak, amelyekkel a legtöbb külföldi turistát képesek hozzánk csábítani. (mi, TASR)

Read More

Post Comment