Search by category:
Egyéb kategória

350 munkahelyet kínáltak a magyarországi cégek

350 munkahelyet kínáltak a magyarországi cégek

Vataščin Péter

2023. 03. 09., cs – 19:52

Komárom |

A Selye János Egyetem Konferenciaközpontjában 11 magyarországi vállalat fogadta az érdeklődők kérdéseit. Az állásbörzét felkereste Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter is.

A sorban hetedik Magyar Nap című állásbörzét a Munka, Szociális és Családügyi Hivatal, valamint az EURES hálózat szervezte meg. A 350 munkahelyet 32 féle munkapozícióban kínáló 11 cég Komárom-Esztergom megyéből érkezett, valamint az EURES SR és az EURES MR hálózat tagjai voltak. Számos állástípusról volt szó: operátorokat, adminisztratív munkaerőt, ill. műszaki és mérnöki szakembereket kerestek a vállalatok.

Azért szerveztük meg ezt az állásbörzét, hogy mindenki, aki szeretne dolgozni, az találhasson munkapozíciót – s hogy ne az államunk által nyújtott megélhetési segélyből éljen. Amennyiben lehetséges, motiválni szeretnénk a munkakeresőt abban, hogy állást találjon. Ezért tettük lehetővé az efféle határon átnyúló együttműködést. Tudjuk, hogy Magyarország egyes állampolgárai náluk dolgoznak, például az autógyárainkban. Ill. ellenkező irányban

akiben megvan az érdeklődés, tud magyarul, és Magyarországon keres munkahelyet, az inkább dolgozzon, hogy ne veszítse el a munkaszokásokat

mondta a médiának az állásbörzét meglátogató és a vállalatok képviselőinek ajándék zoknikat kiosztó Milan Krajniak. Hozzátette, jók a két ország munkahivatalai közti kapcsolatok is. „Számomra úgy tűnik, hogy a szlovákiai cégek és ipari üzemek többsége a bérek szempontjából valószínűleg jobb munkákat ajánl. Ám azt is értem, hogy egy szlovák állampolgár és magyar nemzetiségű személy számára előnyösebb Dél-Komáromban dolgozni, mint Nyitrára ingázni“ – fejtette ki a tárcavezető.

Két évvel ezelőtt minimálisan 3500 főre tették azon személyek számát, akik a Komáromi járásból Magyarországon vállaltak munkát. Nagy Darina a Munka- Szociális- és Családügyi Hivatal komáromi kirendeltségének igazgatója kérdésünkre elmondta, ennél most valószínűleg kevesebb személy ingázik az országhatárt átlépve nap mint nap. Pontos számok azonban nincsenek, sem a szlovák, sem a magyar hivatalos szervek nem vezetnek erről nyilvántartást.

Read More

Post Comment