Search by category:
Egyéb kategória

Miroslav Kollár: A Demokraták nem az OĽaNO 2, és nem egyesülünk Matovičcsal

Miroslav Kollár: A Demokraták nem az OĽaNO 2, és nem egyesülünk Matovičcsal

Mészáros Richárd

2023. 03. 09., cs – 20:22

Eduard Heger pártja, a Demokraták nem az OĽaNO 2, és nem tervezi, hogy pártkoalícióra lép Igor Matovič mozgalmával vagy más párttal, sem a választás előtt, sem utána – mondta Miroslav Kollár, a Demokraták alelnöke, frakció nélküli parlamenti képviselő.

„Eduard Heger egyértelműen elszakadt az OĽaNO-tól. Ugyanis felismerte, hogy egyszerűen nem lehet még négy évig úgy politizálni, ahogy Igor Matovič teszi” – állítja Kollár. Hangsúlyozta, hogy az új párt 11 elnökségi tagja közül csak hárman voltak az OĽaNO tagjai.

„Felbosszantott a KDH elnökének nyilatkozata, aki néhány hete még a második helyet ajánlotta fel a mozgalom jelöltlistáján Eduard Hegernek, akkor még nem beszélt OĽaNO 2-ről” – szögezte le Kollár. A Milan Majerský által használt „OĽaNO 2” címkét szándékos félrevezetésnek tartja.

Kollár szerint a Demokraták legfőbb célja világos uniópárti és atlanti alternatívát nyújtani a választóknak, hogy ne Peter Pellegrini és a Hlas legyen az, aki garantálja az ország nyugati irányultságát.

Az OĽaNO-val való együttműködést, például a törvényjavaslatok parlamenti támogatását Kollár nem zárja ki, a lehetséges kormányzati együttműködésről a Demokraták minden párttal tárgyalni fog, amely megfelel nyugatbarát értékrendjének. „Mindenkivel készek vagyunk együttműködni, aki nem kérdőjelezi meg az ország uniós és transzatlanti elkötelezettségét” – tette hozzá. Ezt az irányvonalat fogja képviselni a párt a kampánya során is, amelyet a választókkal való közvetlen találkozásokra és a régiók bejárására fog építeni.

Read More

Post Comment