Search by category:
Egyéb kategória

Gyimesivel tárgyal az MKP-platform

Gyimesivel tárgyal az MKP-platform

Bugár Anna

2023. 03. 10., p – 12:15

A Szövetség MKP-platformjának képviselői pénteken Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselővel egyeztettek a választási együttműködésről, a további tárgyalásokra jövő héten kerül sor – tájékoztatta lapunkat Magdeme Klára, a párt szóvivője.

A péntek délelőtti tárgyaláson Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, Berényi József, az MKP-platform elnöke és Bárdos Gyula, a Szövetség elnökségének tagja vett részt. Az MKP-platform politikusai az OĽaNO színeiben politizáló Gyimesivel a szeptember 30-i parlamenti választáson való együttműködésről egyeztettek.

A felek megvitatták a platformok szerepét a szövetségi jelöltlista összeállításánál, illetve „megállapították, hogy közös a céljuk abban, hogy a magyarság és Dél-Szlovákia a lehető legerősebb képviselettel rendelkezzen a parlamenti választások után”.

A tájékoztatás szerint az együttműködést illetően maradtak még nyitott kérdések, így az egyeztetések jövőhéten folytatódnak. A tárgyalások részleteiről a megbeszélések lezárta után ígértek tájékoztatást.

Read More

Post Comment