Search by category:
Egyéb kategória

Kollár szeretné, ha Szlovákia is részt venne Ukrajna újjáépítésében

Kollár szeretné, ha Szlovákia is részt venne Ukrajna újjáépítésében

Mészáros Richárd

2023. 03. 14., k – 14:34

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke azt szeretné, ha Szlovákia és Csehország is részt venne Ukrajna háború utáni újjáépítésében. Ezt a segélyek ellentételezésének tartja – mondta Kollár a Petr Pavel cseh államfővel folytatott keddi megbeszélés után.

„Ha most segítünk Ukrajnának, akkor ragaszkodni fogunk ahhoz, és kérni fogjuk ukrán partnerünktől, hogy a háború utáni újjáépítésben Szlovákia és Csehország is részt vegyen” – mondta Kollár, és megjegyezte, az első lépés az Ukrajnának nyújtott korrekt és önzetlen segítség. „A második lépés az újjáépítés, és ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy mi is a tárgyalóasztalhoz üljünk, hogy vállalataink és gazdaságunk is részesedjen a kompenzációból” – tette hozzá.

Kollár tájékoztatása szerint a találkozón szóba kerültek az aktuális belpolitikai kérdések, illetve a kormányzás helyzete is. „Beszéltünk arról, milyen az álláspontunk Ukrajnával, a menekültekkel kapcsolatban, hogyan tudjuk felkészíteni az országot az előre hozott választásra” – tette hozzá a parlament elnöke.

Read More

Post Comment