Search by category:
Egyéb kategória

Matovič: Aki együttműködne a maffiával, az az OĽaNO számára politikai ellenség

Matovič: Aki együttműködne a maffiával, az az OĽaNO számára politikai ellenség

Mészáros Richárd

2023. 03. 15., sze – 19:28

Ha a Demokraták párt elképzelhetőnek tartja az együttműködést a Hlasszal, akkor az OĽaNO számára politikai ellenség – jelentett ki Igor Matovič, a mozgalom elnöke, és világos állásfoglalást vár ez ügyben a Demokraták párttól. Matovič hivatkozott Eduard Heger, a Demokraták elnöke, továbbá Jaroslav Naď kijelentésére, akik kizárták a Hlasszal való együttműködést, viszont Rastislav Káčer elképzelhetőnek nevezte azt.

„Az OĽaNO számára nincs annál lényegesebb kérdés, hogy melyik párthoz hogyan viszonyul. Ha valaki kijelenteni, hogy elképzelhetőnek tartja az együttműködést a maffiával a választás után, akkor az a másik oldalon áll és a politikai ellenségünk. Ha kijelentik, hogy kizárják a maffiát, hogy semmilyen körülmények között nem tartanak a maffiával, mint ahogy egy hete mondták, akkor a politikai partnerünknek tekintjük, akivel közösen akarjuk legyőzni a maffiát” – jelentette ki Matovič. Hozzátette, az OĽaNO együtt akar működni a Demokraták párttal, de a Hlasszal való közösködést a maffiával való kollaborációnak tekinti, és nem szabad úgy tenni, mintha a Hlas különbözne a Smertől.

Matovič feltette a kérdést, hogy Naď és Heger kijelentése érvényes-e, vagy Káčeré. „A válaszon múlik, hogyan fogunk viszonyulni ehhez a párthoz” – tette hozzá.

Káčer a Denník N-nek adott interjúban mondta, hogy a Hlas is teljesíti a „minimális közös nevező” azon feltételét, amelynek integrálnia kellene a kormányzati ambíciókkal rendelkező pártokat, és nem érzi szükségét annak, hogy kiszorítsa a normális pártok közül a Hlast. Hozzátette, a választás utáni együttműködésről kollektív döntés születik majd, a helyzetnek megfelelően, „amikor már tudni fogjuk, hogyan lettek leosztva a lapok”.

Heger kitart korábbi álláspontja mellett, elutasítja az együttműködést a Smerrel, a Hlasszal, az ĽSNS-szel, a Republikával és az SNS-szel. A kormány szerdai ülése után kijelentette, hogy a Hlas elutasításáról döntés született a Demokraták pártban.

Read More

Post Comment