Search by category:
Egyéb kategória

Leverkusen-győzelem a Puskás Arénában, a Ferencváros elbúcsúzott Európától

Leverkusen-győzelem a Puskás Arénában, a Ferencváros elbúcsúzott Európától

Lencsés Zoltán

2023. 03. 16., cs – 22:23

Véget ért az európai kupaszereplés a Ferencváros labdarúgócsapata számára. A zöld-fehérek 2:0-ra kikaptak a nyolcaddöntő visszavágóján a Leverkusentől, így 4:0-s összesítéssel búcsúztak az Európa-liga küzdelmeitől.

A Leverkusen rögtön a 3. percben kihasználta a Ferencváros védelmében keletkezett hatalmas rést, és az elfutó Diaby lapos lövésével előnybe került. A zöld-fehérek ezzel még nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen három gólra volt szükségük a hosszabbításhoz. De a 10. perc környékére már sikerült mezőnyfölényt kialakítania a magyar bajnoknak, és helyzeteket is kidolgozott: a 23. percben Gojak előtt hatalmas ziccer adódott az egyenlítésre, de csak Hradeckybe lőtte a labdát.

Fél óra elteltével a Leverkusen kiegyenlítettebbé tette a játékot, de a 39. percben újabb hatalmas lehetőség adódott a Fradi előtt, Traoré blokkolt lövése a felső lécen végezte. A félidő utolsó percei inkább a Leverkusen elképzelése szerint zajlott, a németek sikeresen eldugták a labdát a hazaiak elől.

A második félidőben csak Zachariassen bravúros mentése mentette meg a zöld-fehéreket a második leverkuseni góltól, pár perccel később pedig a VAR, amely érventyelenítette Diaby lesről szerzett gólját. Az 56. percben Dibusz védett hatalmas bravúrral, egy perccel később pedig Diaby kapufája következett – levegőben lógott a vendégek második gólja.

A Ferencváros azonban megúszta a nagy nyomást, majd azt a mérkőzés legunalmasabb fázisa követte. A 80. percben szinte a semmiből találtak be a vendégek, a csereként beállt Adli egy lapos lövéssel mattolta Dibuszt. A fiatal francia játékos valamiért jó ötletnek tartotta a Fradi B-közép előtti ünneplést, kapott is a fejére pár pohárnyi sört… A meccs utolsó perceiben még Traoré szépíthetett volna, de Adli is megadhatta volna a kegyelemdöfést.

Az 50 ezer szurkolón nem múlott semmi, végig hatalmas elánnal biztatták a zöld-fehéreket. A Ferencváros számára ezzel véget ért az európai kupaidény.

Érdekes

Gólszerzők: Diaby (3.), Adli (81.)

Játékvezető: Artur Dias

Puskás Aréna, 50 675 néző

Összesítésben 0:4, továbjutott: Leverkusen

Ferencváros–Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)

Read More

Post Comment