Search by category:
Egyéb kategória

Családi nap a lévai Juhász Gyula Alapiskolában

Családi nap a lévai Juhász Gyula Alapiskolában

Száz Ildikó

2023. 03. 18., szo – 18:36

Léva |

A tavaszi iskolaválasztás előtt hagyományos és rendkívül népszerű családi napot tartottak a járási székhely egyetlen magyar alapiskolájában. A Juhász Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskola vezetése és pedagógusai a Rákóczi Szövetséggel együtt rendkívül gazdag programot kínáltak a mintegy 250 lévai és térségbeli család számára.

Lőrincz Katalin iskolaigazgató elmondta, ahhoz, hogy erős magyar közösségben nőjön fel a gyermek, erős családokra van szükség.

A tavalyi évben tartott családi nap híre hamar elterjedt, és az iskolánkon tanító pedagógusok is megosztották az idei családi nap programját a közösségi oldalon. A Rákóczi Szövetség honlapján szintén tájékoztatták a családokat. Személyes megszólítást kaptak azok a családok, amelyekről tudomást szereztünk Léván és a térségben, hogy iskolaköteles gyermekük van. Nagyon ügyelünk arra, hogy csak a régiónkba tartozó településeket szólítsuk meg. Tavaly is mintegy 250 látogató érkezett az iskolánkba, és ez idén sem volt másképpen. A volt diákokat személyesen, vagy telefonon kerestem meg, több településre személyesen mentem ki

tájékoztatta lapunkat a rendezvényen Lőrincz Katalin. Az iskola igazgatója elmondta továbbá, hogy 19 lévai térségbeli település polgármesterét hívták meg, ahonnan érkeznek tanulók a Juhász Gyula Alapiskolába. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ján Krtík, Léva polgármestere, akivel kitűnő az intézmény együttműködése. Lelkészek, plébániák, a lévai és a régióbeli magyar civil és társadalmi szervezetek képviselői is elfogadták a meghívást, és a találkozón részt vett Petrovai László, a Rákóczi Szövetség stratégiai igazgatója. Szombaton a reggeli órákban Danczi Mónika tartott Ringató foglalkozást a kisgyerekes családoknak, a tornateremben fellépett az iskola Pitypang hagyományőrző csoportja, volt karate bemutató, majd Balatoni Kata ismert néptáncpedagógus perdítette táncra a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat, kiváló hangulat uralkodott a tornateremben. A Klárisok zenekar tagjai mesekoncertet tartott, az iskola frissítőről is gondoskodott. Déltől különféle kézműves foglalkozásokra és sportjátékokra várták a gyerekeket és a szülőket. A szalkai tájház népművészei üvegfestést, gyöngyfűzést, méseskalács díszítést, peddignád fonást mutattak be, de lehetett makramézni csuhédíszeket készíteni és nemezelni. Duba Zsófia mesemondó is a családi nap vendége volt, és nem maradt el az íjászkodás sem. A sportfoglalkozásokat Hanusič Tímea, idősebb Gubík László, ifjabb Gubík László és Kovács Péter vezették.

A magyar iskolaválasztásra bátorító, a családi közösség építő erejét megélő vendégeket, a lévai és régióbeli iskolaköteles gyerekeket és szüleiket szeretettel várják a Juhász Gyula Alapiskola beíratási napjaira, amelyeket április 28-án 14 és 18 órakor, valamint április 29-án 8-tól 12 óráig tartják.

Read More

Post Comment