Search by category:
Egyéb kategória

Egy szemtanú beszámolt arról, hogyan ölte meg a sztárügyvéd Daniel Tupýt

Egy szemtanú beszámolt arról, hogyan ölte meg a sztárügyvéd Daniel Tupýt

Balaskó Réka

2023. 03. 25., szo – 17:06

A szemtanú elmondta a nyomozóknak, mi történt a végzetes éjszakán, és azonosította a támadót, Adam Puškár ügyvédet.

2005. november 4-én a Tyrš rakparton a semmiből támadt egy csapat diákra a neonácik csoportja. Egy szemtanú szerint, aki a támadókkal egy autóban érkezett, a verekedés nem sokkal azután tört ki, hogy leparkoltak a helyszínen – közölte a Markíza, amely birtokába jutott az ügy nyomozói határozatának.

A tanú leírta, hogyan találkozott Adam Puškárral, és látta, hogy egy ismeretlen férfit ütlegel. Az áldozat a földön feküdt, Puškár fölötte állt, fentről lefelé irányuló mozdulatokat végzett a férfi felsőtestének területén. A szemtanú szerint minden gyorsan történt, a fekvő férfi, aki Daniel Tupý volt, nem tanúsított ellenállást. Közvetlenül ezután Puškár a Duna felé ment, közben pedig a tanú maga is rátámadt a férfira, és arcon ütötte.

A szemtanú arról is beszámolt, hogy csak másnap szerzett tudomást Tupý haláláról, akkoriban pedig félt a rendőrséghez fordulni, mivel bosszútól tartott.

A bizonyítékok alapján a nyomozó a határozatban arra a következtetésre jutott, hogy Adam Puškár gyanúsított volt az, aki Daniel Tupýt egy még nem azonosított szúrófegyverrel megtámadta.

Kapcsolódó cikkünk

Indítványt nyújtott be a bíróságra Adam P. ügyvéd őrizetbe vételére a Pozsonyi (Bratislava) Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze. Adam P.-t gyanúsítják Daniel Tupý meggyilkolásával – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Juraj Chylo ügyész, a kerületi ügyészég szóvivője.

Az ügyész indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését, hogy megelőzzék az esetleges szökést vagy elrejtőzést. Péntek délután a rendőrség közölte, hogy Adam P.-n kívül mást nem vettek őrizetbe a gyilkossággal kapcsolatban.

Daniel Tupýt 2005. november 4-én este gyilkolták meg a pozsonyi rakparton (Tyršovo nábrežie) levő parkban. Nyolc késszúrással végeztek vele. Késsel és boxerrel felfegyverkezett férfiak támadtak a diákokra a ligetfalui Duna-part közelében. A szemtanúk szerint a támadás körülbelül egy percig tarthatott. Hat ember megsérült.

A bűncselekmény számos reakciót váltott ki, sokan elítélték az erőszakot és a neonácizmus megnyilvánulásait. A rendőrség korábban azt is vizsgálta, hogy az alvilágnak köze lehetett-e a gyilkossághoz. Az ügyben öt ember ellen emeltek vádat, Richard H.-t 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette. A Pozsony I. Járásbíróság 2009 júniusában felmentette a vádlottakat.

(tvnoviny)

Read More

Post Comment