Search by category:
Egyéb kategória

Hármat gurítottak a magyarok Bulgáriának (FOTÓK + VIDEÓ)

Hármat gurítottak a magyarok Bulgáriának (FOTÓK + VIDEÓ)

Mészáros Richárd

2023. 03. 27., h – 22:31

Nagycsapathoz méltó, jó játékkal, kétséget nem hagyva egy sima 3:0-lal kezdte az Eb-selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott, a szenvedő fél Bulgária volt.

A szurkolók az Eb-selejtezők nyitányán stílszerű élőképpel készültek: a B-közép mögötti lelátó egy óriási 12-es rajzolt ki, a kifeszített molinó pedig még egyértelműbbé tette az üzenetet: Együtt az újabb feledhetetlen európai kalandozásért.

Marco Rossi szövetségi kapitány az észtek elleni barátságos meccshez képest végül csak egyetlen helyen változtatott a kezdőcsapaton, a középpálya tengelyében Kalmár Zsolt helyett Nagy Ádám kapott lehetőséget.

A meccs elején nagy elánnal kezdett a magyar válogatott, s a 8. percben már tombolhatott is a Puskás-stadion: egy szöglet után Szoboszlai betört a 16-osba, középre tett labdája után az első próbálkozást még védte a bolgárok kapusa, de a róla lecsorgó labdát végül Vécsei juttatta a hálóba – 1:0.

A következő percekben néha már a bolgárok is vezettek támadást, nagyobbat nyújtóznia azonban Naumov kapusnak kellett, Ádám Martin 20 méterről leadott lövése után, majd a 21. percben Bolla növelhette volna az előnyt.

A kevés híján telt házas stadion szinte egy pillanatra sem csendesedett el, az állandó buzdítást pedig újabb veszélyes helyzettel hálálták meg Szoboszlaiék. A magyar csapat néha egészen ötletes megoldásokat mutatott be, sokkal magabiztosabban játszottak a hazaiak. Egy hasonlóan tetszetős akciót a bolgárok csak szabálytalanság árán tudtak megállítani a 25. percben, Szoboszlai pedig a legnagyobb klasszisokat idézve varrta be a labdát a felső sarokba – 2:0.

A játék képe a folytatásban sem változott. Ha Rossi védencei ritmust váltottak, szinte rögtön veszélyeztettek, míg a bolgárok komolyabb meggyőződés próbálkoztak, de támadásaik gyorsan elhaltak. Így egyáltalán nem volt váratlan, hogy a 40. percben Ádám is betalált, az egyik bolgár középhátvéd pedig – az egész csapat hangulatát tükrözve – kifeküdt a tizenegyespontnál.

Nem véletlenül követte hatalmas örömkitörés és vastaps a félidő végét jelző sípszót, a szeles, fagyos hidegben gálaelőadást láthattunk az első 45 percben.

Majd 19 másodperc (!) elteltével a második félidő is ugyanott folytatódott: Sallai lövését kellett szögletre tornáznia Naumovnak. A bolgárok szerb kapitánya, Krsztajics hármas cserével próbálta meg felrázni csapatát a szünetben, majd nem sokkal később jött a negyedik változtatás is, kevés eredménnyel. Sallai újabb lövésénél a negyedik góljukat is megkaphatták volna.

Rossi tartotta magát a meccs előtti szavaihoz, Ádám Martin egy óra játék után átadta a helyét a debütáló paksi Varga Barnabásnak.

A kissé leülő meccsen a 63. percben Dibusznak is védenie kellett kétszer, ezek voltak a bolgárok első értékelhető támadásbefejezései a meccsen.

A folytatásban a szintén újonc Csoboth Kevin is lehetőséget kapott, de az eredmény már nem változott. A bolgárok hajtottak a becsületgólért, de Dibusz mindenre figyelt, elöl pedig már érthetően kevésbé koncentráltak a magyarok (pedig Szoboszlai megindulásaitól úgy féltek a bolgárok, mint a tűztől).

A vége 3:0 lett, a magyar válogatott sima győzelemmel kezdte a kvalifikációt.

Read More

Post Comment