Search by category:
Egyéb kategória

Nem egész egy hete fut a mozikban, máris tarol a John Wick 4

Nem egész egy hete fut a mozikban, máris tarol a John Wick 4

Havran Kati

2023. 03. 27., h – 23:41

Felülmúlta a várakozásokata Keanu Reeves címszereplésével készült John Wick: 4. felvonás. Bár a premiert beárnyékolta az egyik szereplő halálhíre, az akciófilm már vetítésének első hétvégéjén komoly sikereket ért el – sokak szerint a franchise legjobb produkciójáról van szó.

Szomorú hangulatú volt a John Wick: 4. felvonás Los Angeles-i premierje, mivel az eseményt beárnyékolta a produkció egyik szereplője, Lance Reddick halálhíre. A színész Charon karakterét alakította a szériában, aki mind a négy produkcióban feltűnt. „Igazán különleges dolog volt látni azt a szenvedélyt, amellyel a munkája iránt viseltetett” – fogalmazott a bemutatón Keanu Reeves az elhunyt színészről. Lance Reddick hatvanéves korában hunyt el, leginkább a John Wick-filmekből és a Drót című sorozat sztárjaként volt ismert.

A John Wick-széria negyedik része csak Észak-Amerikában 73,5 millió dolláros bevételt hozott a forgalmazóknak, amivel tromfolta a széria előző három, szintén nem elhanyagolható bevételi sikereit. Összehasonlításképpen, az eredeti John Wick 14 milliót zsebelt be 2014-ben, három évvel későbbi folytatása, a John Wick – 2. felvonás 30,4 millióval már ennek több mint dupláját hozta, a 2019-es John Wick 3. felvonás – Parabellum pedig 56,8 milliót ért el. A mostani, negyedik film tehát már most majdnem húszmillió dollárral többet hozott a konyhára, mint a széria legsikeresebb, harmadik része. Emellett a nemzetközi mozik 64 millió dolláros bevételt számoltak, összesen tehát már most 137,5 milliónál jár.

Míg ezek a számok gyönyörű példái annak, hogy a készítők számára mennyi bőrt érdemes lehúzni egy-egy sikeres produkcióról, ritkán fordul elő, hogy a folytatások az eredeti produkció színvonalát is megtartsák, netalántán valami újat is mutassanak – gondoljunk csak a szintén Keanu Reeves nevével fémjelzett Mátrix-folytatásokra. A negyedik John Wick azonban, mely a készítők szerint a széria tényleges lezárása, sokak szerint az év meglepetésfilmje, mely friss hangnemet üt meg az akciófilmek kopottas zsánerén belül.

Read More

Post Comment