Search by category:
Egyéb kategória

Trump ártatlannak vallotta magát

Trump ártatlannak vallotta magát

Balaskó Réka

2023. 04. 05., sze – 07:23

 Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

Az előző elnök elleni vádirat 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását.

Donald Trumpot kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután a nyomozók hivatalosan letartóztatták. Nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla az ilyen esetben megszokott gyanúsítotti fotó sem. Donald Trump az Egyesült Államokban az első volt elnök, aki ellen bűnvádi eljárás indult bíróságon. A vádemelés alapja az a gyanú, hogy Trump jelentős összeget fizetett ki egy pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején, hogy hallgasson a viszonyukról.

Trump ártatlannak vallotta magát, a tárgyalás után visszatérhetett Florida államba Mar-a-Lago birtokára. Donald Trump volt elnök elítélte a büntetőjogi vádakat, és támogatói előtt azt mondta, hogy „az egyetlen bűn, amit elkövettem, az az, hogy félelem nélkül megvédtem nemzetünket azoktól, akik el akarják pusztítani”.

A vád alá helyezését követően az ügyészek közölték, hogy a következő 65 napban várhatóan előállítják a bizonyítékok nagy részét. Trump csapatának augusztus 8-ig kell benyújtania az esetleges indítványokat, az ügyészség pedig szeptember 19-ig válaszol. Juan Merchan bíró azt mondta, hogy a következő személyes meghallgatáson, amelyet december 4-re terveznek, dönt a kérelmekről.

(mti, cnn)

Read More

Post Comment