Search by category:
Egyéb kategória

Heger nem lát nagy összefogási hajlandóságot a demokratikus erőknél

Heger nem lát nagy összefogási hajlandóságot a demokratikus erőknél

Mészáros Richárd

2023. 04. 12., sze – 16:37

Eduard Heger, a Demokraták párt elnöke nem lát nagy összefogási hajlandóságot a demokratikus erőknél, úgy véli, mindenki a saját sikerében bízik. A legfontosabbnak azt tartja, hogy ne vesszenek el a demokrata választók szavazatai.

„Ma azt látjuk, hogy az egyes pártok kalkulálgatnak, megpróbálják a maximumot kihozni saját maguknak a helyzetből. Május végéig még van erre idő és lehetőség, de én nem látok erre okot, mert ha fontos számunkra az ország, akkor nem azzal fogok foglalkozni, hogy magamnak teremtsek minél jobb helyzetet, hanem azzal, hogy mit tudok kínálni az ország lakosságának” – jelentette ki Heger. Egyelőre nem lát nagy összefogási szándékot, mivel több párt is azt mondja, inkább önállóan indul a választáson.

Az SNS és a Život – Národná strana közös választási listájára reagálva Heger kijelentette, pontosan a politikai palettának ez a része fog össze, hogy ne veszítsen szavazatokat. „Ez komoly figyelmeztetés számunkra. A demokratikus erőknek is ezt kell tenniük” – jelentette ki.

A Demokraták párt azután jött létre, hogy Heger távozott az OĽaNO-ból és összefogott Miroslav Kollár Spolu (Együtt) pártjával. A Spolu eredetileg Mikuláš Dzurindával és a Modrý (Kékek) tömörüléssel tárgyalt.

Heger korábban egyeztetett a parlamenten kívüli KDH-val is, amely a második helyet kínálta neki a jelöltlistáján.

Emellett tárgyalt Juraj Šeligával és Jana Žitňanskával, akik nemrég hagyták ott a Za ľudít. Šeliga kijelentette, hogy Hegerrel és Milan Majerskývel, a KDH elnökével is egyeztet, és a legjobb megoldás az lenne, ha a két párt közös listát állítana. A KDH viszont leszögezte, hogy önállóan indul a választáson.

Read More

Post Comment