Search by category:
Egyéb kategória

lon Musk: a Twitter irányítása „fájdalmas”

lon Musk: a Twitter irányítása „fájdalmas”

Mészáros Richárd

2023. 04. 12., sze – 15:44

Elon Musk, a Twitter mikroblogplatform tulajdonosa a BBC brit közszolgálati televíziónak szerdán adott interjúban kijelentette, hogy a Twittert irányítani és a tulajdonosának lenni „fájdalmas”.

A világ második leggazdagabb embere októberben vált a Twitter többségi tulajdonosává 44 milliárd dollárért, és azonnal átszervezésébe fogott. Első lépésben elbocsátotta a vállalat alkalmazottainak több mint felét, majd menesztette a teljes igazgatótanácsot, míg végül feloszlatta a vállalat biztonsági tanácsát, azóta egyszemélyben látja el a cég teljes igazgatását. Legújabb tervei között a cég kommunikációs részlegének megszüntetése is szerepel.

Az amerikai milliárdos a Twitter San Franciscó-i központjában adott interjú során az elbocsátásokkal kapcsolatban elmondta, hogy azt „muszáj volt megtenni”, mert a költségek csökkentése nélkül csődbe ment volna a cég.

A Twitter irányítása „fájdalmas”, „olyan, mint amikor az egész hajó elsüllyed, akkor senkinek sem marad munkája” – fogalmazott Musk.

Azt is elmondta, hogy a cégnél jelenleg már nullszaldós eredménnyel számolnak a következő negyedévre, de az elmúlt egy év rendkívül nehéz és feszült volt.

Elismerte, hogy végül csak azért vásárolta meg a Twittert, mert egy bíró amúgy is erre kényszerítette volna.

Állítása szerint amióta megvásárolta a céget, kevesebb hamis információ terjed a platformon, és a nem valódi profilok felszámolásával párhuzamosan csökkentik az álhírek terjedését is.

Miközben arról beszélt, hogy néha a Twitter San Franciscó-i központjában alszik egy kanapén, kifejtette, hogy a cég viharos felvásárlása után eltűnt hirdetők többnyire visszatértek a platformra.

Megerősítette a riporternek, hogy a Twitter megváltoztatja a BBC fiókjának újonnan hozzáadott címkéjét, így a „kormány által finanszírozott média” helyett „közpénzből finanszírozott” megjelölést kap a brit közszolgálati televízió fiókja.

Az interjú során a milliárdos többször is viccelődött azzal, hogy nem is ő a cég vezérigazgatója, hanem Floki nevű kutyája.

Read More

Post Comment