Search by category:
Egyéb kategória

Készülnek a nyári szezonra Rimaszombatban, a kurinci Zöld víz üdülőövezetben

Készülnek a nyári szezonra Rimaszombatban, a kurinci Zöld víz üdülőövezetben

Mészáros Richárd

2023. 04. 14., p – 16:59

Húsvét után megkezdődtek az idei nyári szezon előkészületei a rimaszombati, kurinci (Kurinec) – Zöld víz (Zelená voda) üdülőövezetben. Június közepén szeretnének megnyitni a fürdőt – tájékoztatott Jozef Slanina, a városi közterület-fenntartó vállalat munkatársa.

„Egyelőre a szükséges anyagokat szállítjuk át a jégpályáról, ahol most zárjuk a szezont. Fokozatosan kaszáljuk a területet, majd rendbe tesszük a padokat, aztán a festés következik. A víztisztító technológia is megújul” – tájékoztatott Slanina, és hozzátette, a nyári szezon előtt kitisztítják a medencéket, ellenőrzik a berendezéseket és mintákat vesznek az egészségügyi ellenőrzés céljából.

A nyári szezon hagyományosan június közepe körül kezdődik a kurinci üdülőövezetben, azt még vizsgálják az illetékesek, hogy a megemelkedett költségek miatt szükséges-e emelni a belépőjegyek árát. A fenntartó hullámmedence építését tervezi mintegy 1,2 millió eurós ráfordítással, de ez a beruházás nem lesz hatással az idei szezonra.

A kurinci Zöld víz üdülőövezetben 33 Celsius-fokos természetes vízben, illetve geotermikus vízzel feltöltött medencékben fürödhetnek a vendégek. Gyermekmedence és vízi csúszdák, kemping és sportlétesítmény is van a területen.

Read More

Post Comment