Search by category:
Egyéb kategória

Átrajzolnák Szlovákia járási és megyei térképét (FOTÓK)

Átrajzolnák Szlovákia járási és megyei térképét (FOTÓK)

Kulcsár Péter

2023. 04. 15., szo – 09:07

Párkányt járási székhellyé minősítenék, Komáromot pedig lefokoznák.

A Heger-kormány már lassan két éve dolgozik az új járás- és megyehatárokon – a Napunk portál nemrégiben nyilvánosságra hozta ezeket a terveket.

A Komáromi járás helyett kialakítanának egy nagyobb, Érsekújvári járást, Somorja pedig a Pozsonyi járás részéve válna, ezenkívül létrehoznának egy új, önálló Párkányi, Ipolysági és Nagykaposi járást.

A belügyminisztérium a jelenlegi 79-ről 46-ra csökkentené a járások számát, összeállítana viszont alsóbbrendű közigazgatási egységeket, amelyek szubrégiók néven futnának.

Megyékből is kevesebb lenne, nyolc helyett mindössze öt maradna: Pozsonyi kerület, Nyugat-szlovákiai kerület (Nyitra fővárossal), Észak-szlovákiai kerület (Zsolna fővárossal), Közép-szlovákiai kerület (Besztercebánya fővárossal), Kelet-szlovákiai kerület (Kassa fővárossal).

A tervet idén márciusban mutatták be az önkormányzatok érdekvédelmi szervezeteinek, amelyeknek az elkövetkező hónapokban kell állást foglalniuk, ám az eddigi információk szerint komoly aggályaik és kifogásaik vannak.

Read More

Post Comment