Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik a HashtagKN – már jelentkezhetnek a zenekarok

Folytatódik a HashtagKN – már jelentkezhetnek a zenekarok

Vataščin Péter

2023. 04. 18., k – 19:52

Komárom |

A tavalyi nagy sikerű koncertsorozat után változatlan célokkal, de immáron kétnapos fesztivállal igyekszik ösztönözni a szlovákiai magyar zenészeket és zenekarokat a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK).

2022-ben többször is beszámoltunk a HashtagKN-ről, amely „járvány utáni” eseményként új életet kívánt lehelni a helyi zenei életbe, ill. Komárom központjába. Végül kis híján egy tucat zenekar használta ki a kínálkozó lehetőséget, akik közül a VMK bizottsága díjazta a legérdemesebbeket.

Idén „sűrítve”, július 7-én és 8-án kerül sor a fellépésekre a Tiszti Pavilon udvarán.

A jelentkezőknek a VMK valójában segítséget kíván nyújtani – lehet itt szó első bemutatkozásról, esetleg arról, hogy valakinek nincs pénze profi hangmesterre, vagy nehézségek okoz neki a koncertszervezés. Ugyanakkor azoknak is új lehetőséget nyújt a kezdeményezés, akik már egyébként befutott zenekarok és előadók, de Komáromban még nem léptek fel.

Nemcsak zenekarok, hanem szóló előadók is jelentkezhetnek, a szervezést – beleértve annak műszaki és marketinges oldalát is – pedig a VMK csapat vállalja magára.

Ahogyan tavaly, úgy a szervezők zsűrije idén is kiválasztja a legjobb fellépőt, aki 1000 eurót vihet haza. Komárom városának felajánlásaként különdíjjal is lehet számolni, ami egy 500 eurós hangszervásárlási utalványt jelent.

Az érdeklődők Domonkos Pál főszervezőnél jelentkezhetnek a dp.domonkos@gmail.com címen vagy a +421-908-588-534-es telefonszámon. A jelentkezési határidő 2023. május 15-e.

Read More

Post Comment