Search by category:
Egyéb kategória

5 millió eurós támogatást ad a munkaügyi tárca 113 játszótér megépítésére

5 millió eurós támogatást ad a munkaügyi tárca 113 játszótér megépítésére

Mészáros Richárd

2023. 04. 20., cs – 14:19

4,9 millió eurós támogatást ad a munkaügyi tárca további 113 inkluzív játszótér megépítésére – jelentette be Milan Krajniak (Sme rodina) megbízott munkaügyi miniszter csallóközcsütörtöki sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

„Ebben az évben a pályázatok 99 százalékára hagytunk jóvá támogatást, jelentkezhettek városok, faluk, polgári társulások és egyházak, nem tettünk különbséget” – mondta Krajniak.

Az előző két évet is beleszámítva a tárca ezzel összesen 331 inkluzív játszótér megépítését támogatja 14,44 millió euróval. Tavaly 115 játszótérre 4,90 millió euró, tavalyelőtt pedig 103 játszótérre 4,60 millió eurót hagyott jóvá.

„Ebben a digitális korszakban azért is támogatjuk ezeket a projekteket, mert azt akarjuk, hogy a gyerekek szakadjanak el a táblagépek, mobiltelefonok, számítógépek képernyőitől, és olyan játszóterek épüljenek, ahol a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen tölthetik el a szabadidejüket, és ahol az egészségkárosodással élő gyerekek is tudnak játszani, közösen a többiekkel. Ezért tartjuk nagyon fontosnak ezeket a játszótereket” – jelentette ki Krajniak.

Read More

Post Comment