Search by category:
Egyéb kategória

Párkány: a Bartók utcai játszótér nyertes projektje is drágult

Párkány: a Bartók utcai játszótér nyertes projektje is drágult

Mészáros Richárd

2023. 04. 20., cs – 14:16

Párkány |

A város pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatást a szaktárcától a Bartók utcai játszótér és közvetlen környezete felújítására, rendbetételére. Idén elkészülnek a munkákkal.

Párkány a Teraszok I-es lakótelepi Bartók utca úgynevezett belső blokkjának rendbetételére, felújítására pályázott a beruházási és régiófejlesztési minisztériumnál és nyert. A projekt teljes összköltsége 137 ezer 177 euró, ebből az uniós támogatás összege 116 ezer 601 euró. A projekt értelmében teljesen felújítják a gyerekek játszóterét, új padokat és szemétkosarakat is kihelyeznek, bokrokat, fákat ültetnek és felújítják a zöld területet, illetve szabadtéri sporteszközöket helyeznek ki a felnőttek számára – fitneszparkot is létesítenek. Továbbá a vonatkozó területen lévő rövid járdaszakaszt is felújítják.

40 ezerrel kerül többe  

A városháza már közölte, hogy áprilistól júliusig zajlanak a munkák, a fákat és a bokrokat szeptember és október folyamán ültetik majd ki.

„A terepet már átadtuk a kivitelezőnek, tehát idén megújul a Bartók utca vonatkozó területe. Ugyanakkor több más projekthez hasonlóan ez is drágult. A 137 ezer euró helyett az eddigi közbeszerzések alapján kb. 180 ezer euróba fog kerülni a fejlesztés, tehát mintegy 40 ezer eurót Párkánynak még bele kell fektetnie. Viszont ezzel a további összeggel számol az idei költségvetés, valószínűleg kölcsönt vesz fel rá a város”

– közölte megkeresésünkre Radošicky Gábor, a fejlesztési osztály munkatársa.

Read More

Post Comment