Search by category:
Egyéb kategória

Azt állítják a telefonban, hogy balesetet szenvedett valamely családtagunk, majd pénzt követelnek a csalók

Azt állítják a telefonban, hogy balesetet szenvedett valamely családtagunk, majd pénzt követelnek a csalók

Csóka Zsófi

2023. 04. 22., szo – 11:54

Nagyszombat |

A rendőrség operatív központjába a tegnapi nap folyamán hat bejelentés érkezett 80 év feletti idős hölgyektől. Az érintettek szerint csalók hívják fel őket, és pénzt kérnek tőlük.

Egy nagyszombati származású idős nőt egy privát telefonszámról hívtak. A vonal másik végén lévő férfi ügyvédként mutatkozott be, és elmondta a nőnek, hogy a lánya és unokája balesetet szenvedett. Az „ügy“ megoldásáért cserébe 20 ezer eurót kért.

Egy másik nő esetében a csaló a nagyszombati rendőrség munkatársaként mutatkozott be, majd közölte a nyugdíjassal, hogy a fia balesetet szenvedett. Az idős hölgynek azonban nincs fia, így megszakította a hívást.

Egy férfi felhívta a 158-as telefonszámot, mely során értesítette a rendőrséget, hogy 84 éves anyját csalók hívták fel, és arról értesítették, hogy a férfi balesetet szenvedett.

Egy másik esetben ismét egy 80 év feletti nő volt az érintett. A csaló közölte vele, hogy az egyik családtagja balesetet szenvedett. Amikor a nő azt válaszolta, hogy nincs pénze az „ügy“ megoldására, a csaló arra kérte, helyezze zálogba ékszereit.

Egy 86 éves nagyszombati nőt azzal az indokkal hívott fel egy csaló, hogy lánya balesetet szenvedett, ezért készítsen elő készpénzt, majd adja át egy fehér autó sofőrjének.

Az utolsó eset egy 85 éves nőt érintett, akinek a lánya értesítette a rendőrséget. A nőt azzal kereste fel a csaló, hogy egy állítólagos csoport ki akarja rabolni, ezért adja el értéktárgyait.

(Polícia SR, cszs)

Read More

Post Comment