Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlennel térhet haza Nagyszombatból a DAC (FOTÓK)

Döntetlennel térhet haza Nagyszombatból a DAC (FOTÓK)

Kulcsár Péter

2023. 04. 23., v – 18:26

A DAC nem tudott győzni a nagyszombati Spartak ellen, de egy pontot így is megőrzött előnyéből a Slovan előtt.

A Slovan vasárnap délután 4:2-re nyert Zsolnán, így a dunaszerdahelyiek tudták, pontot kell szerezniük, hogy megtartsák első helyüket a tabellán. A vendégek kezdőjébe visszatért Nikola Krstovic, Kalmár Zsolt, Ammar Ramadan és Mateus Brunetti is. A 22. percben viszont újabb sérülés nehezítette meg a DAC dolgát, Blackmant kellett lecserélni, Mendez jött be a helyére.

Az első félidő nagy részében taktikai csatát láthattunk a pályán, nagy helyzetek csak elvétve alakultak ki. A hazaiak részéről Koštrna, Štetina és Taiwo is próbálkozott lövéssel, míg a csallóköziek közül Kalmár lőtt veszélyesen, de a blokkolt kísérlet nem okozott gondot Vantrubának. A szünet előtt egy balról beívelt szabadrúgásra Taiwo érkezett a védőket megelőzve és bár elsőre Petráš védett, a kipattanót már bepofozta a kapuba az DAC korábbi csatára, 1:0.

Az 55. percben Kalmárt Kružliak váltotta, a sárga-kékek pedig szerkezetet váltottak, ami négy perccel később meg is hozta az eredményét. Pinto jobbról passzolt középre, ahol a balhátvédből feljebb tolt Andzouana érkezett és laposan a hálóba lőtt, 1:1.

A meccs hátralévő részében újabb gól nem született, így a DAC megtartotta első helyét a tabellán, de előnye egy pontra csökkent a Slovan előtt.

Read More

Post Comment