Search by category:
Egyéb kategória

Fico megbízható partnernek tartja az SNS-t

Fico megbízható partnernek tartja az SNS-t

Mészáros Richárd

2023. 04. 26., sze – 17:07

A parlamenten kívüli SNS szerint sok közös dolog van a nemzeti párt és a Smer programjában. Andrej Danko, az SNS elnöke szerdán nyilatkozott erről, miután pártja székházában megbeszélést folytatott Robert Ficoval, a Smer elnökével. Meghívót kapott a találkozóra Peter Pellegrini, a Hlas elnöke is, de nem ment el. Fico megbízható partnernek nevezte az SNS-t, meggyőződése, hogy a többi kis nemzeti párttal közösen bejut a parlamentbe, „és fontos szerepe lesz a választás után”.

Fico elismerően nyilatkozott a kisebb nemzeti pártok egyesítésének elindításáról. „Hozzánk is nagyon közel állnak ezek az eszmék” – mondta, hozzátéve, sikerrel kecsegtet az SNS, valamint Tomáš Taraba frakció nélküli képviselő, a Život párt elnökének összefogása. Danko közölte, a szintén parlamenten kívüli Patriot párttal és a Národná koalíciával is tárgyal, Romana Tabák képviselővel (frakció nélkül) viszont nem.

Danko bízik benne, hogy a Smer, a Hlas és az SNS képezheti a következő kormány alapját. Ficóval egyetértenek abban, hogy szétesőben van az ország, és közösen fognak fellépni.

Fico kijelentette, hogy Pellegrini nem akar vele tárgyalni. „Nem akarja, hogy közös fénykép készüljön rólunk, mert elijesztené a Progresszív Szlovákiát és az SaS-t attól a koalíciótól, amiről álmodik. Én ezt elfogadom, de továbbra is az a véleményem, hogy azokra az emberekre kellene alapozni az új kormányt, akik korábban közösen a Smert alkották” – jelentette ki Fico.

Pellegrini a hétvégén jelentette be, hogy nem fogadja el Danko meghívását, a sűrű programjára hivatkozott. Hozzátette, megegyezik az SNS elnökével, hogy más időpontban találkozzanak.

Read More

Post Comment