Search by category:
Egyéb kategória

Párkány: továbbra sincsenek érdemi döntések a megszorításokról

Párkány: továbbra sincsenek érdemi döntések a megszorításokról

Mészáros Richárd

2023. 04. 26., sze – 17:29

Párkány |

Sem a területrendezési terv megnyitása és ennek kapcsán a Kaufland áruház ügyében, sem az óvodák és a szabadidőközpont sorsára vonatkozóan, sem pedig az új parkolási rendszert illetően nem lettünk okosabbak, konkrétumok júniusban várhatók.

A maratoni hosszúságú áprilisi ülésen mindent alaposan megvitattak, ugyanakkor egyelőre nagyon kevés ügyben hoztak érdemi döntést a képviselők. Azt biztos, hogy az új parkolási rendszert Párkányban először a Fő utcán és közvetlen környékén, illetve a Vadas fürdőnél fogják csak bevezetni, és ez is csak a jövő év tavaszától működne. Egyes óvodák összevonásáról illetve más helyre költöztetéséről vagy megszüntetéséről sem született még végleges döntés, de valószínű, hogy az Ady utcai szlovák óvoda elköltözik jelenlegi helyéről, az épületet pedig vagy bezárják, vagy más célokra használná a város. Egyelőre a szabadidőközpont sorsáról sem született döntés, de ez az intézmény sem maradna a jelenlegi helyén, a mostani épületet pedig bezárnák. Hogy a szakkörök és egyéb tevékenységek hová helyeződnek át, mely iskolákba, az most még szintén nyitott kérdés. A helyi tömegközlekedés sorsa is függőben, de járatok megszüntetéséről, netán adott napokon a városi buszközlekedés szüneteltetéséről szintén nem szavaztak, az viszont felmerült, hogy bizonyos helyközi járatok Párkányba érve úgymond városi busszá alakulnának, több megállóval és így szolgálnák ki azokat az utasokat, akik minden vonatot el szeretnének érni a vasútállomáson. A felsorolt ügyekben a képviselő-testület és a városi hivatal a megszorítások több változatával is számol, várhatóan júniusra tisztázódnak a részletek.

Rendkívüli ülés lesz május kilencedikén

A város megújítja a folyó kiadások fedezésére szolgáló 500 ezer eurós újrameríthető hitelét. Az ülésen az is elhangzott, hogy a Rákóczi és Štefánik utcáknál található volt játszóteret betonoszlopokkal zárják le, hogy ott a zöld területen ne lehessen parkolni. A katonai temető melletti, csőrepedés utáni kátyút feltehetően májusra teszik rendbe a vízművek, az Ady utcai tarthatatlan közlekedési és parkolási helyzet miatt pedig gyakoribb rendőri ellenőrzések és bírságok várhatók. A területrendezési és -fejlesztési terv megnyitásáról és ezzel kapcsolatban a Kaufland tervezett párkányi beruházásáról most nem tárgyaltak, mindezt a május kilencedikei, rendkívüli önkormányzati ülésen vitatják meg.

Read More

Post Comment