Search by category:
Egyéb kategória

Kikapott és lecsúszott az első helyről a DAC

Kikapott és lecsúszott az első helyről a DAC

Elek Zoltán

2023. 04. 30., v – 19:13

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a Zólyombrézó otthonában szenvedett vereséget a Dunaszerdahely. Mivel a Slovan pénteken legyőzte a nagyszombati Spartakot, a DAC visszacsúszott a második helyre a tabellán.

Adrián Guľa a nagyszombati meccs második félidejében bevált 3-5-2-es felállásban küldte fel csapatát a festői helyen fekvő Zelpo Aréna gyepére. Volt azonban így is meglepetés, a védelembe bekerült Muhamedbegovic, a bal oldali szárnyvédő nem Andzouana hanem Mendez volt, a középpályán Kalmár helyén Nebyla kezdett, elöl pedig ott volt Niarkhosz és Krstovic is.

A negyedik percben a két csatár majdnem össze is hozta a gólt, de Niarkhosz rossz megoldást választott a kapuval szemben és passzát nem Krstovic, hanem a védők érték el először. A maroknyi hazai szurkolótábor ugyan megpróbálta felvenni a versenyt a sárga-kék szurkolókkal, de nem sok esélyük volt a csallóközi táborral szemben. Negyedóra sem telt el, amikor egy dunaszerdahelyi szöglet után egy védőről kis híján a kapuba csorgott a labda. A tizenhetedik percben Ramadan tökéletes passzával lépett ki Krstovic, már csak a kapussal volt szemben, de Ludha hatalmasat védett.

A hazaiak a kontrákban bíztak, voltak is biztató megindulásaik, de komoly veszélyt nem tudtak kialakítani, annál inkább a szögletek után, volt amikor két percen belül hármat végezhettek el. A 22. percben Mendez ért bele szerencsétlenül egy beadásba. A mellett, hogy a kapu is veszélyben volt, a VAR is jelzett, a bíró viszont nem büntetőt, csak szögletet ítélt, ami újra veszélyes volt, de Petrášnak nem kellett közbeavatkoznia. Egyre többet birtokólták a labdát a zólyombrézóiak, de jól zárt a DAC védelme. Hosszú percekig a mezőnyben folyt a játék, majd Ramadan lőtt bő 20 méterről, de csak az oldalhálót találta el.

A félidő utolsó tíz perce Grešák lövésével indult ami fölé szállt, majd Pinto kétszer is jó beadással találta meg Krstovicot, a montenegrói előbb fölé fejelt, majd a védelem eltakarította előle a labdát. A hosszabbításban Grešák lőtt távolról, de a középre tartó labdát szép mozdulattal szögletre tolta Petráš. Sajnos az ezt követő szögletnél is főszereplő volt a vendégek kapusa, alászaladt a labdának, ami után másodjára már a kapuba lőtték a labdát a vasgyáriak, Bartoš volt a gólszerző. 1:0-nál vonultak öltözőbe a csapatok.

Helyzet nélkül indult a második félidő. Az 55. percben a dunaszerdahelyi kispadhoz rendelték Kalmár és Veselovskýt, a vendég szurkolók pedig azonnal elkezdték skandálni a csapatkapitány nevét, aki Muhamedbegovicot váltotta, és Nebyla is lejött. Visszaállt a négyvédős rendszerre a DAC. Kalmár azonnal helyzetbe is került, de Ludha védett. Kabongo bolondított meg három vendégjátékost, majd az akció végén Blahút került óriási helyzetbe, de nem talált kaput. Ezt megúszták Dimunék. Kružliak egyenlíthetett volna, de a kapuval szemben állva mellé fejelt. Sorra jöttek a helyzetek, a túloldalon Petráš védett nagyot. Újra kettőt cserélt Guľa, Niarkhosz és Ramadon jött le, Andzouana és Riquelme jött be. Levegőben lógott a gól, csak az volt a kérdés ki szerzi. Végül Kabongo volt aki kihasználta Kružliakék bizonytalankodását, 2:0. Az eredmény a lelátóra is hatással volt, a sárga-kék tábor folyamatosan halkult el a második félidőben.

Az utolsó húsz percben komoly veszélyben már csak a vendégek kapuja forgott. Egy távoli kísérlet ugyan átszállt Petráš feje felett a labda, de nem talált kaput, majd a kapus ziccert is védett a legvégén. A hazaiak taktikus játékkal megérdemelten tartották otthon mindhárom pontot, ez nem a szerdahelyiek napja volt.

A Slovan előnye így jelenleg két pont a tabella élén, de a bajnoki cím még mindig a DAC kezében van, viszont az aranyhoz egy hét múlva le kell győzni a pozsonyiakat a MOL Arénában.

Gólszerzők: Bartoš (45+4.), Kabongo (71.)

Játékvezető: Marhefka, 2675 néző.

Sárga lap: Pavúk, Grešák, ill. Dimun, Mendez

Podbrezová: Ludha–Bartoš, Bakaľa, Grešák–Kováčik (60. Talakov), Faško (75. Bariš), Oravec, Ďatko (87. Šikula)–Blahút, Špyrka (60. Kabongo), Pavúk

DAC: Petráš–Kružliak, Muhamedbegovic (60. Kalmár), Brunetti–Pinto (83. Szánthó), Nebyla (60. Veselovs), Dimun, Ramadan (69. Andzouana), Mendez–Niarkhosz (69. Riquelme), Krstovic

FK Železiarne Podbrezová–DAC 2:0 (1:0)

Read More

Post Comment