Search by category:
Egyéb kategória

A Zámbó Jimmy-sorozat zenéjét is díjazták

A Zámbó Jimmy-sorozat zenéjét is díjazták

Juhász Katalin

2023. 05. 01., h – 16:06

Budapest |

Mások mellett a Margaret Island, a godfater., Peter Šrámek, a Platon Karataev zenekar,  a Subtones és a Hot Jazz Band is Fonogram-díjat kapott a szombati online ünnepségen.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett eseményen 13 magyarországi és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat. A győzteseket online videókban jelentették be.Az év magyar klasszikus pop-rock albuma godfater. – 0 című anyaga lett, az év külföldi klasszikus pop-rock albumának díját Bruce Springsteen kapta az Only the Strong Survive-ért.

Az év magyar modern pop-rock felvétele a Margaret Island zenekar Hol marad az én történetem/Rámszakadt (feat. JumoDaddy)/Szeszélyes lett. Az alternatív vagy indie rock katetóriában a Platon Karataev zenekar Partért kiáltó/Létra című felvétele diatalmaskodott, a külföldiek közül pedig nagy visszatérő Tears For Fears duó The Tipping Point című albuma.

Az elektronikus zenei albumok vagy hangfelvételek ketegóriájában Caramel és Willcox Visszavágyom/Visszavágyom című lemeze, illetve David Guettától a Crazy What Love Can Do kapott díjat. Az év magyar rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele kategóriában megosztva nyert Beton.Hofitól a Playbánia, valamint Majka és Molnár Tamás közös dala, az Azt beszélik a városban.

Az év magyar kortárs szórakoztatózenei albuma díjban Peter Šrámek/Zámbó Jimmy – A Király című tévésorozathoz készült lemeze részesült. Ez az első alkalom, amikor szlovák nemzetiségű művész kapott Fonogram-díjat Magyarországon megjelent felvételéért. A vágsellyei Peter Šrámek annak idején rajongóként, Zámbó Jimmy dalait hallgatva kezdett el magyarul tanulni. A Király című sorozatban ő énekelte a Jimmy-slágereket és az új dalokat. Az év magyar gyermekalbuma a Hot Jazz Band Egy kis malac című lemeze lett, a jazz kategóriában a Subtones együttes Lángolj című albuma érdemelte ki a díjat, az év felfedezettje pedig a ValMar lett.

Az életműdíj idei nyertesét május 5-én jelenti be a Mahasz. A Fonogram-díjat a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására alapították 1992-ben, eredetileg Arany Zsiráf néven. 

Read More

Post Comment